Parknamn engagerar

På mina promenader i Lovisa kan jag gå genom många parker. Ganska många vet jag namnen på.

Kapellparken och Tranbrunnsparken är kända för de flesta. Men sedan får parker namn i folkmun, till exempel för att en större av dem och tre mindre ligger nära kyrkan. I den stora finns ett monument. Den parken kallas ibland Kyrkoparken, ibland Monumentsparken.

Det uppstod en intressant diskussion på Facebook nyligen om namnen då en annan lokaltidning hade kallat parken mittemot polisstationen Polisparken. Den heter inte så, men jag har också kallat den så på min blogg, eftersom den i folkmun benämns så.

Vet inte om den här parken har ett riktigt namn, men jag kallar den Rådhusparken för att den ligger bakom rådhuset.

Parken som ligger mellan Drottninggatan och Mariegatans snedparkering kallas ibland Ankarparken för att där finns ett stort ankare.

Hur som helst, fina är våra parker.

Och fint är vårt apotek också. Ett utryckningsfordon körde förbi precis då jag tog bilden.

6 reaktioner på ”Parknamn engagerar

  1. Lovisa verkar ha många parker. Vet faktiskt inte om våra parker har smeknamn här. Har aldrig tänkt på det, då de flesta parker har namnskyltar. Men jag kan absolut tänka mig att man ger smeknamn till parkerna på Söder.

  2. För att vara en liten stad har den väldigt många parker. Det känns naturligt att man döper parker om det som finns i närheten.
    Jag gillar parker på dagarna men absolut inte på kvällarna.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.