Skyltsöndag, den 26 september 2021

Oj då, sista söndagen i september!
Den får vi fira med en lite annorlunda skyltsöndag, som jag tror att utmaningens förvaltare BP med bloggen Konst eller Konstigt tycker är helt ok.

Inte lätt att välja bland alla fina höstblommor. Jag köpte ingen nu, får ta och återvända en annan dag. Jag gillar de gröna och gulgröna mer än de traditionellt lila. Men de som skymtar i bakgrunden, de som går i orange, neongrönt och blått är jag inte lika förtjust i.

Ja, alltså skyltsöndag. Ni ser en massa små skyltar med prislappar mellan blommorna och på hyllorna 🤭 Och så skyltas där med Tokmannis öppethållningstider också.

Den skarpsynte ser en svart väska stå på en kökspall, eller kallas det trappstegspall? Jag hittade äntligen en snygg i stål och svart, så den jag har hemma nu i trä går till Goodwill och därifrån till återanvändning.

Då jag plockade stegen till mig trodde väninnan jag handlade med att jag hade knyckt en av personalens pallar. ”Den där är väl inte till salu”, sa hon och då blev jag själv lite osäker. Det fanns inga prislappar intill stegarna men där fanns många radade på varandra, så jag utgick från att de inte tillhörde personalen. Efter en stund hittade jag en försäljare och hon kunde med hjälp av ett smart instrument såväl avläsa priset på pallen, som fanns på en liten lapp under ett av trappstegen. Jepp, den var till salu!

12 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 26 september 2021

 1. En sådan ”stege” måste man väl nästan ha för att slippa balansera på en stol när man nu måste upp en bit för att nå någonting.
  Vår är i trä, tror den håller ett tag till fast man vet ju aldrig 😉
  Återanvändning är ju denna tids melodi, bra där.

  Ha en fin söndagskväll.

  1. Ja, jag slänger nästan aldrig nåt, bara sånt som är helt slutkört.
   Vill ha så enhetligt som möjligt i inredningen och hos mig går nu mycket i svart, vitt, grått, metall, glas, och i trä.
   Glad måndag till dig!

 2. Du ser aningen obeslutsam eller funderande ut där på bilden – hahaha;-) Skyltar fick med många. Dessutom är ljung billigare i Finland än här ser set ut som.
  Skrattade gott åt att du lät din väska stå långt ifrån dig på pallen där – det hade jag då inte gjort. Stort grattis till pallen, som dessutom har teleskopiska ben – smart:-)

  Tusen tack för skyltningen och länken:-)

  1. Jag var tvungen att kolla pallen – inga teleskopiska ben tyvärr 😀
   Men annars är den robust, stadig, och det är trä + metall, inte plast.
   Trevligt om nåt är billigare i euro-Finland än i Sverige, brukar vara tvärtom många gånger.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.