Tänkvärt om torsdagar, del 5

Det kan vara viktigt att ibland tänka på sig själv. Att först ge sig tid att gå till frissan. Borde ha gått för två veckor sedan, men bättre sent än aldrig. Och efter det att gå till Bistro Kronan och köpa en paj och till efterrätt en liten bakelse. Tog dem hem för att kunna äta här i lugn och ro lite senare på dagen.

Tänkvärt också att försöka planera dagarna så att där finns luft i kalendern, så att eventuella förskjutningar, förseningar och andra överraskningar inte skapar stress. Hela livet håller jag på mig att lära mig prioritera, delegera, skippa. Jag har ju så länge varit den duktiga flickan.

När jag ser hur mycket gratisreklam jag får och som jag direkt slänger i pappersinsamlingen, tänker ni kanske ”Varför sätter hon inte en lapp på dörren med nej-tack till sådan”?
Jo, det skulle hon annars mer än gärna göra men då det finns några enstaka gratistidningar som hon VILL ha. Tyvärr är ändå 90 procent sånt som hon inte vill ha…

Går till pappersåtervinning direkt. Tillsammans med papperstidningar som jag har läst förstås, men det finns så mycket gratisreklam jag inte vill ha! Jag vill läsa reklamerna/annonserna i de tidningar jag prenumererar på.

8 reaktioner på ”Tänkvärt om torsdagar, del 5

 1. Nu undanber jag mig all reklam eftersom det var en sådan skylt på dörren när jag flyttade in här. Tidigare har jag ibland undanbett mig all reklam förutom gratistidningar. Finns inte gratistidningarna du vill läsa på nätet? Tycker det är ett evigt gående till soprummet även utan all reklam. Läste dock om en person som blivit upprörd över att inte fått reklamen ett par gånger. Vi är alla olika.
  Visst är det skönt att unna sig take away ibland. Jag köper oftast genom Karma, dvs för halva priset.

 2. Var omtänksam mot dig själv skulle jag vilja säga:-)
  Det där med reklam – ja, här delas ju posten och reklam ut av samma företag, nuförtiden varannan dag. Håller med dig om att det mesta är skräp, men ibland hittar man ett guldkorn. Å den lokala Mitti-tidningen vill man ju inte avvara.

 3. Jag skippar all reklam. Har aldrig blivit lockad att köpa nåt pga att jag såg det i tidningen eller på annat sätt. Jag vill göra egna val. Om nån gån är jag sugen på gratis tidning kan jag hämta det från deras stånd.
  Men alla är olika.

 4. Jag har ingen reklam, så det enda av den sorten jag får i brevlådan är direktadresserad och så det som är inbladat i Gotlands Allehanda som jag prenumererar på. Visst kan man läsa tidningen på nätet, men jag vill sitta där vid köksbordet och prassla med min papperstidning.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.