Elisamatildas frågor om PLANERING

I går glömde jag bort Fem en fredag hos Elisamatilda. Därför är det bra att man kan delta hos henne fram till och med söndag!

I går var det också fullt upp från sju på morgonen då jag gjorde de sista förberedelserna inför Zoom-mötet med Tampereen University. Jag följde sedan föreläsningarna hela dagen och klockan ett var det min och Ann-Britts tur.

Illustrerar dagens inlägg med en höstlig vy från Karlskronabulevarden i fina Lovisa ❤

Vad står på agendan idag?
– Dagen har ju redan övergått i sen eftermiddag. Jobbade två timmar i morse, känns bäst för sinnesfriden så. Sedan var jag och handlade med min mor och resten av dagen ska jag ta det lugnt med pussel, tidningar, bloggar och eventuellt nåt annat här hemma.

Vad har du fått boka om i veckan?
– Tillsvidare ingenting. Mitt schema är ofta strikt och planerat. Just den här veckan har allt gått ungefär som det skulle.

Vad vill du stryka i helgen?
– Vi talar inte om att stryka kläder? 😂 För det gör jag aldrig. Minns inte när mitt stryklod skulle ha varit framme…
Men om vi talar om att stryka nåt ur kalendern, så vet jag inte vad det blir. Något av det som är löst inskrivet på söndag stryks förmodligen.

Vad har du på planeringsstadiet?
– Följande vecka och innehållet i Nya Östis för torsdagen den 21 oktober. Ett redaktionsmöte och lite annat som mer eller mindre direkt har med NÖ att göra.

Hur planerad är du vanligtvis?
– För att jobbet och vardagen ska funka har jag alltid ett schema och tider som jag vill hålla, och tider jag förväntar mig att andra håller. Jag försöker ha luft mellan allt som skrivs in i kalendern, så att överraskningar och ändringar i tidtabellerna inte påverkar och stör mig för mycket.

11 reaktioner på ”Elisamatildas frågor om PLANERING

 1. Så du har också skippat att stryka kläder. Vi har heller inget strykjärn kvar. Gör man en tidning kommer man inte ifrån en viss planering, men bra att du har ”luft” mellan åtagandena så att du i värsta fall kan stoppa in nåt du inte förutsåg.

   1. Hmmm 🤔 Går ni runt med skrynkliga kläder och sover ni i skrynkliga lakan och påslakan?
    Jag tvättade just igår och att stryka efteråt ingår i min rutin. Rogivande medan jag tittar på TV.

   2. Har kläder av material som inte skrynklar 🙂
    Om lakanen är skrynkliga bryr jag mig inte. Det är ingen som ser dem och sedan då jag vältrar runt i sängen blir de ändå skrynkliga, så onödigt att stryka 🤣

   3. Intressant,då mina lakan blir aldrig skrynkliga av att jag ligger där och änder mig runt,
    Nåväl. Alla kan ha så skrynkligt som man vill.

   4. Nej! Alla mina lakan är av bomull likaså påslakan och kuddar. Kanske den senaste inköp av påslakan med kuddöverdrag är nån material som är mindre skrynkligt. Men jag manglar den ändå. Det blir finare.

 2. Stryklod? Är det ett vanligt strykjärn eller något speciellt? Intressant med språk, har i följd sett två finska serier på play och jag häpnar över mängden anglicismer och lovar mig själv att jag ska ge mig på några nyare finska romaner just för språkets skull. Finlandssvenska författare har jag läst en del av.

  Läste vad du skrev om strykning till Antonia. Hos oss manglar vi alltid lakan och handdukar, det sitter i sen barndomen, det är helt underbart att lägga sig i nymanglat. Min man använder ostrukna (skrynkliga) bomullsskjortor, de enda gångerna han har strukna kläder är väl om vi går på en finare fest, som bröllop eller dylikt. Då känns det som om man visar respekt genom att inte sticka ut. Jag stryker mina kläder vid behov, men vintertid är det ju tjockare kläder som gäller så då faller det bort. Var och en hittar sitt sätt men tidigt insåg jag att jag inte ville stå och stryka en vuxen persons kläder åt honom.

  1. Ja, i Sverige säger ni säkert strykjärn? Vi säger både strykjärn och stryklod (säkert gammaldags ord).
   Jag har inte mangel heller, kanske det finns i källaren, men är för lat för att gå dit och använda den 🙂
   Vissa borddukar stryker jag, för att de annars inte är fina på borden, men nu är det sällan jag ens använder borddukar.
   Och ja, inte går man på fin fest i skrynklig skjorta 🙂 Man visar respekt för andra genom att vara ”hel och ren” osv.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.