Fem en fredag, KULTUR

Veckans frågor hos Elisamatilda gäller kultur.

Var går du helst för att se konst?
– Vi har otroligt många utställningslokaler i Lovisa så det är bara att välja och vraka. Jag går inte så ofta på dem, men för inte så länge sedan såg jag en fotoutställning på museet och jag njuter också av konst som finns utställd i kafeterior och restauranger.

Vad såg du senast på bio?
– Som av bilden synes var det senaste Bond-filmen, No time to die, som jag senast såg på bio.

Vilken typ av ställe skulle vi kunna hitta dig en fredagskväll?
– På en lokal mysig och liten restaurang med goda vänner, med något gott att äta och dricka.
Men ibland även hemma vid pusselbordet.

Vilken bok kom senast i din ägo?
– Jag brukar få böcker att recensera, och skriver jag inte om dem själv i tidningen tillfaller böckerna recensenten. Jag håller själv på att läsa flera böcker med andligt budskap och med tips för att mentalt orka bättre. Därför ger jag inga boktitlar här 🙂

Vem ser du gärna på scen?
– Daniel Craig skulle jag vilja se live, men det lär vara nästan omöjligt?
Annars tycker jag om roliga personer. Skrattar till exempel åt David Helenius i hans ”hörna” på tv.
Men det finns många andra bra artister, både komiker och sångare och skådespelare.

27 reaktioner på ”Fem en fredag, KULTUR

 1. Och jag gillar att skratta åt Babben, fast inte hennes lekprogram på tv. De är inte i min smak, men hon är otroligt duktig som ståuppare.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

 2. Tänkte precis säga – hur skulle du hinna med bokrecensioner också. Då får nog dygnet ha 48 timmar. Grejen med bokrecensioner är ju aningen knepig tycker jag. Jag menar man biter inte den hand som föder en. Det är kanske därför jag inte läst en enda ”negativ recension” på år och dag, speciellt inte från bloggare.

 3. Jag tänkte nästan att du sett den senaste Bondfilmen!
  Det var en tid sen jag tittade in på din blogg, trevligt att ”ses”!

  1. Ja, jag har inte heller haft tid att kolla vänners bloggar i så stor utsträckning som jag skulle vilja 😦
   Tack för att du tittade in, ska titta in hos dig också!
   Ja, Bondfilmen var bra!

 4. Jag tittar sällan på tv – har ingen själv – men när jag har varit hos mamma har jag kollat på ‘Bäst i test’ och jag fnissar som sjutton. Lite till min egen förvåning faktiskt. Härligt att bo någonstans med mycket utställningslokaler, det kan inte jag skryta med direkt.

 5. Jag gillar också när det finns konst på caféer och liknande ställen och då ser jag gärna på de verk som ställs ut. Tycker du gör det bra som recenserar böcker, bra jobbat!

 6. Lovisa verkar vara en fin liten stad. Jag måste pröva det där med nattinställning på mobilkameran också. Verkar bli fina bilder. När man läser igenom inläggen och ser svaren om biobesök, så är det så gott som alla som svarar senaste Bondfilmen eller så har de inte varit på bio på åratal.

  1. Precis – man har sett Bond eller inte gått på bio på flera år 🙂
   Testa den där inställningen och håll kameran still, behövs en sekund eller några sekunder, beroende på kameran.
   Blir fina färger och min klarar också rätt mörka tider på dygnet.

 7. Jag var inte på bio på 30 år.Senaste filmen var Forrest Gump som gick 1994. Jag har svårt för bio och att folk inte kan sköta sig, samt att jag inte kan krypa upp i sitsen.

   1. Det finns en ån biograf precis här i min närhet, där man kan äta och dricka vin vid bord. Men man kan inte pausa filmen dock. 😁

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.