Busväder drog förbi

Det är de levande ljusens tid just nu.

I går regnade och blåste det. I kombination med +3–+4 grader var det riktigt kallt. Jag borde ha haft vantar då jag cyklade till massagen.

Har haft telefonen på stör-ej över ett dygn. Mycket skönt att slippa alla pling. Autosvar på mejlen har jag också och lovar där att jag återkommer på söndag då jag jobbar igen.

Var hos Pia och grillade i hennes kakelugn i går. I dag kanske jag börjar på ett nytt pussel.

Det har blåst mycket, stormat rentav och havsnivån steg ungefär 150 centimeter. I Nya Östis Facebook-grupp visas massor av bilder av översvämningar. Vi har mycket bra interaktion med våra läsare där och kan publicera en del av deras bilder också i papperstidningen.

I dag kanske jag påbörjar ett nytt pussel. Förstås ett med comic-motiv av Jan van Haasteren!

9 reaktioner på ”Busväder drog förbi

 1. Likadant väder här, men idag var det nästan uteslutande soligt, men bara mellan 3-4 grader. Tur att man ha infravärme:-)
  Det nya pusslet ser jag framemot. Älskar ju comic puzzles.

  PS. Att återkomma på en söndag då ändå de flesta är lediga är väl inte så smart. Gör som 99 procent av alla arbetstagare – återkom på måndagsmorgon. DS.

  1. Söndag är arbetsdag för mig, annars blir måndagen 12 timmar lång och kaotisk. På söndagen skriver jag ledaren i lugn och ro, svarar på alla mejl som kommit fredag kväll och lördag. Närmare 80 procent har med tidningen att göra. Produktionstakten är hård mån-tis-ons, så att inte jobba alls på söndag går inte i detta jobb. Då kommer inte tidningen ut. Vi har 20-30 medarbetare och alla texter, även myndighetstexter och annat, sållas via mig och två andra personer. Är jag helt ledig på en söndag måste någon annan göra mitt jobb. Det här har varit, och är, oerhört svårt att förklara för människor som inte är insatta till 100 procent i NÖ:s produktion. Det är jobb året om, vi kommer ut med 51-52 nummer.

  1. Ja, det gör man absolut och särskilt jag i mitt jobb där jag behöver ha på den mån-tis-ons på grund av tidningsproduktionen.
   Men jag ska allt oftare börja ha den på ”stör ej” under veckoslut.
   Ha en skön söndag!

 2. Du har också haft busväder. Det regnade så jag fick ha gummistövlar för att ta mej genom vattensamlingarna. Skönt att du kan stänga av lite och vila.
  Kramar från oss

 3. När jag läser kommentarerna så undrar hur stressigt de som har daglig produktion måste ha.
  Att jobba varje dag i veckan med olika uppgifter är ju tufft. Känns definitivt underbetald.

  1. Många tidningar kommer ju ut oftare än vår tidning och där har de brådis hela tiden.
   Men där finns ofta också anställda och fler personer än vad vi har. Som sagt, inga anställda på NÖ men alla får betalt för utfört arbete.
   Stundvis riktigt stressigt och fartfyllt, men för det mesta roligt och givande 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.