Min gröna oas

Måndagar och tisdagar hinner jag sällan titta in hos mina bloggvänner. Hoppas att ni har förståelse för det.
Produktionstakten är hård med Nya Östis, men det vet ni alla som följt min blogg en längre tid.

Pauser har jag ändå börjat rita in i kalendern och i dag i samband med lunchen besökte jag Tokmanni (uttalas på finska Tåkkmanni med korta vokaler hela vägen). Har svenska vänner i Lovisa som döpt affärskedjan till Tokmannen, uttalat helt på svenska, liksom den tokiga mannen 🙂

Där köpte jag tre grönväxter för tio euro. Två av dem syns på bilden här. Och jag tycker mycket om mina små gröna hörnor, oaser, här hemma ❤

Den svarta flaskan till höger är en James Bond-flaska med motiv från filmen Quantum of Solace. Den HAR innehållit en flaska Limited Edition of Smirnoff, men den är tom sedan länge 😀

13 reaktioner på ”Min gröna oas

  1. Förstår dig. Jag älskar min djungel här också. Prickbladet (den åt vänster) får jag ta sticklingar av varenda vår. Den blir helt enkelt för stor. Den största jag har nu är 80m cm hög och 60 cm bred. Den hamnar hos särbon till våren. Annars skänker jag bort sticklingar varje år till höger och vänster.
    Det är så roligt med växter 😀

    1. Samma gör jag med prickblad. Jag har fått sticklingen till de stora jag har för över tjugofem år sedan. Därifrån gör jag nya, och ger även bort till vänner som vill ha den lättskötta växten. Växter är som du säger, SÅ roliga!

  2. Du börjar få en lite grön hörna i din lägenhet. De ser så fina ut och sprider mys.
    Jag själv är orolig hur mina växter kommer att klara den här instängdheten med väldigt väldigt lite ljus in i lägenheten. Men snart får vi skynken av. Befrielsen närmar sig. 🤪

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.