Snart första advent

Markslöjds adventsstake kom fram hos Pelargontanten i dag. Två kaktusar och två pelargoner blev tvungna att flytta till annan plats.

Det börjar skymma redan klockan tre. Ofta har jag trott att klockan är åtta på kvällen men så är den bara fem och det är mörkt som i en säck 😂

Var en kort sväng på en julbasar i Esplanad i dag. Här var det litet pyntat vid entrén. Från basaren köpte jag några bitar toscakaka av vilka jag förde en till min mor. Köpte också lotter men vann inget. Det gör absolut ingenting, för jag tänker att jag det viktigaste är att jag understöder en förening.

Fick med hjälp av en granne upp bildörrarna. Jag hade en påse med hett vatten och kämpade på med den. Sedan vågade jag inte med våld dra upp dörrarna, men grannen visste hur han skulle göra, så nu har jag kunnat köra bilen varm i dag. Tacksam.

15 reaktioner på ”Snart första advent

 1. En himla läcker adventsstake. Har samma ”problem som du – klockan fem tror man att det nästan är läggdags…
  Skoj att din granne kunde hjälpa dig att öppna bildörren. Just så här års vill man ju kunna utnyttja bilden för olika ärenden. Fick avisa min bil idag också. Konstigt nog gick det jättelätt. Slapp ju till och med hacka av isen.

  1. Ja, hahaa… lägger vi oss klockan fem vaknar vi väl två på natten och lika jäkla mörkt är det då 😀
   Isen på fönstren var riktigt jobbig, såsom den brukar vara då det regnat en natt och sedan frusit på…

 2. Det är lika mörkt här och det har snöat hela dagen. Pyntat har jag också, så det är lugnt inför morgondagens första advent.
  Vad bra att en granne hjälpte dig och bra att du berättade. Nu kom jag på att jag måste smörja in dörrarnas gummilistor. 😀 Kram!

 3. Jag har helt missat att du skaffat bil! Grattis till den! Är du nöjd med den? Och trevlig första advent till dig där i norr! Vi tycker att vi är långt norrut här i norra USA, men jämfört med Finland är vi nog rätt så långt söderut än då…. Mörkt vid 17 tiden och ljust igen vid 07.00 tiden just nu hos oss. 😃

  1. Egentligen har jag inte skaffat bil, jag är lyckligt lottad att få låna den. Det är en Saab 🙂
   Jag betalar för driftskostnaderna, bensin, försäkringar och sånt. Skulle annars inte ha råd med en bil då det blir reparationer, ska vara nya däck osv.
   Trevlig första advent till dig, hälsningar från vår kalla mörka nord. Minus 7 grader i dag och molnigt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.