Fem en fredag, KVALITET

Hos Elisamatilda finns det här frågorna denna vecka under rubriken Kvalitet.

Vad slösar du tid på?
– Jag säger som bloggkompisen BP att ordet slösa har en negativ klang, så jag talar hellre om att jag spenderar tid 🙂 Massor av tid ger jag till Nya Östis, tidningen jag är chefredaktör för. Men jag ger även tid till släkt och vänner och såhär vintertid till pussel, litteratur, tidningar och bloggar.

Vad slösar du pengar på?
– Slösar sällan men köper det jag tycker jag behöver och vill ha, allt från det som går att äta och dricka till blommor och ljus.

Har du gjort något fynd på sistone?
– Jag kommer inte direkt på något sådant från de närmaste veckorna. Men för ungefär sju år sedan köpte jag en Barcelonasoffa för 400 euro på loppis. Efteråt har jag förstått att det är design och att det var ett fynd 🙂

Vad har du hemma som håller år ut och år in?
– Nämnda soffa har hållit bra. Arvegodsen som består av en taklampa, en sekretär.

Vad tummar du aldrig på?
– Att säga aldrig kan vara att ta i, men jag gör allt jag kan för att ha en dag i veckan ledig. Sätter nu också i system att få ledigt fyra dagar i sträck var femte-sjätte vecka och siktar på ett par veckors semester i sommar. Så det har med jobbet att göra, att förstå att jag måste vara ledig ibland för att orka.
Att vara öppen och våga prata om allt, att reda ut missförstånd så fort det går och på ett så konstruktivt sätt som möjligt – det är också något jag tycker är viktigt.

16 reaktioner på ”Fem en fredag, KVALITET

 1. Bra att jag inte är ensam om att tycka att slösa har en negativ klang. Löste ”problemet” precis så som du gjorde. Minns din svarta Barcelonasoffa, och om du googlar den så får du bekräftad att det verkligen var ett fynd.. Bra jobbat där.
  Bra också att du efter flera år äntligen insett att även du behöver lite längre ledigheter än ett par dagar. Bättre sent än aldrig skulle jag säga.

  1. Ja, det här med att vara privatföretagare och ensam om alla utgifter i ett singelhushåll – det leder lätt till att man jobbar för mycket för att få allt att gå ihop.
   Men jag inser ju nog också att jag kan stupa på min post om jag i denna ålder inte har lediga dagar.
   Och visst, soffan ÄR det fynd, jag älskar den ❤

 2. Håller med om ordet slösa, lägger tid på det som intresserar mig och det är sällan slöseri för mig. Men ibland slösurfar jag lite mycket 😉 har också möbler som hållit i evigheter känns det som, det är hållbarhet, kvalitet. Trevlig advent.

  1. Möbler som håller länge är ju bara bra – vore trist om de gick sönder, och mycket av sånt som man köper i dag håller ju tyvärr inte länge 😦
   Jag slösurfar också ibland 😀
   Trevlig advent!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.