Efter regn blev det is

… och dörrarna till bilen var så fastfrusna att jag inte hade en chans att få upp dem. Lyckligtvis var jag ute i god tid, hade tänkt köra ett längre varv för att bilen skulle bli varm. Således blev det en längre promenad i stället och det är ju inte alls fel då vädret var bra, inget regn i alla fall.

När jag kom från massagen gick jag via Bistro Kronan och köpte italienska grissinis, praliner och en brieost. Cafeterian/lunchstället ligger i trähuset och ovanför den finns bostäder.
Många affärer har pyntat fint utanför sina skyltfönster. Den här lyktan med kottar och granris finns på Alexandersgatan utanför Cerisas.
Blomsteraffären bakom hörnet brukar jag kalla Dream Flower, också på Alexandersgatan. Här hade vi faktiskt från 2009 en tid framöver vår kundtjänst till tidningen Östra Nyland, och redaktionen låg i samma byggnad där det nu finns en fastighetsförmedling.

Ikväll tittar jag på Tors match mot Troopers, hemma vid datorn, det går att köpa sändningen och understöda laget den vägen. Och så har jag grovsorteringen av pusselbitarna klar och kantbitarna har börjat hitta sina platser.

8 reaktioner på ”Efter regn blev det is

 1. Blomster pynt är så fint nu till advent. Det finns både låsspray och stift man kan gnida in gummilisterna med . Använde detta när jag jobbade. Nu har jag bilen i garage.
  Ha en skön kväll
  Kramar från oss

 2. Så du har blivit med bil igen – eller är det din systers bil du fick låna? Här var svinkallt – minus 7 grader idag. Så jag gick inte ens ut. Ville ju inte frysa ihjäl direkt;-)

  Hoppas Tor vinner! Såg du Sverige-Finland dammatchen i fotboll igår? Det pågick visst en landskap mellan länderna i basket också.

  1. Usch ja – minus åtta hos oss…
   Bilen får jag låna av en vän, jag betalar driftskostnaderna, perfekt för mig i detta läge!
   Jag såg slutet av damernas fotbollsmatch, den var spännande, ni vann väl med 2-1? Och basketmatchen kände jag till men den tittade jag inte på.
   Då jag kollade snabbt på kanalen ledde Sverige 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.