Sprakande ny start på 2022!

Jag hade ett lager med ”gamla” tomtebloss hemma i skåpet och tänkte att nu ska åtminstone en del av dem brännas av. Några var bloss som sprakade med olika färger, andra sprakade enbart med vitt.

Det roliga var att det rök konstigt mycket om några bloss. De såg ut som raketer på väg upp mot himlen, men inte for de iväg nånstans, lyckligtvis 🙂

Såsom ni ser på bilden, en massa rök 😱🤣 Och jag ser en liten ängel där mitt i.

Här tas en videofilm av ”sprakastickan”.
Det här är inga levande blockljus, men äkta ser de ut, dessa led-ljus.

I dag har jag fått fylla i boken ”En fråga om dagen” för första gången. Om jag lever fem år framöver blir det totalt 365 frågor och 1825 svar. Boken kommer att bli väldigt tummad, men det är ju charmen med det hela.

Dagens fråga i boken: ”Vad vill du genomföra under året som kommer?”
En del av mitt svar: ”Mera planering och sömn, mindre stress. Onödiga prylar bort.”

Framöver ska jag försöka komma ihåg att dela med mig av frågorna i boken, och en del av mina privata svar kan jag också skriva in här. Men troligen inte precis allt, alla dagar 😉

God början på 2022 önskar jag er alla som följer min blogg, eller ni som sporadiskt läser den.

15 reaktioner på ”Sprakande ny start på 2022!

 1. Ser också ängeln i röken och tomtebloss är perfekt. Har beställt boken så den kommer snart.
  Idag är det lugnt men det var stora problem med ungdomar som kastade raketer mot folk , balkonger och fönster. Vi blev beskjutna när vi var ute men det gick bra för den exploderade ca 5 meter ifrån men Minton blev skrämd.
  Kramar från oss

  1. Ja, det är lugnt med tomtebloss 🙂
   Raketer kan vara fina att titta på, men jag känner så många som har djur som blir jätterädda, en del rentav sjuka av smällandet.
   Stackars Minton, ingen bra början på året eller inget bra slut om det före kl. 00.
   Trevligt att du beställde boken!
   Kramar!

 2. Så fint sätt att se på saker, att försöka ta till sig av lugn och mindre stress. Helt klart sådant även jag borde ta mig för men är dålig på. Den där boken som jag skrev igår låter väldigt inspirerande.

  Gällande utmaningen så har du den här: https://www.saramadeleine.se/2021/12/26/bloggutmaning-31-dagar-i-januari-2022/ . Skumt att du inte kunnat hitta den 😳. Brukar inte skicka runt länkar så här, men eftersom du inte hittade så gör jag det så klart. Anledningen till att jag ogärna skickar är för att det känns som jag då tar plats i någon annans kommenterasfält och det vill jag inte 🙂.

  1. Det var helt ok att du satte in länken här 🙂 Tack! Jag hittade den sedan då jag var inne på utmaningen för december. Då fanns den under den, där som tre andra inlägg visas ”slumpmässigt”. Jag ska försöka vara med hela året 🙂

 3. Andra bilden med tomteblossen är magisk! Bra jobbat där!
  Då har du något att bita i – din bok alltså. Men som jag skrev förut, du är ju van att skriva dagböcker, så det lär nog inte vara svårt för dig att fylla boken varje dag i fem år.

 4. Här fanns bara en enda villaägare i byn som vågade skjuta upp några raketer. Det tog bara 5 minuter och allt var över. Min hund tackade. Tomtebloss är ett bättre val. Fina bilder blev det också.
  Ska bli roligt att få veta några frågor och svar sedan. Ha en fin kväll, kram!

  1. Jag inser nu att det kan bli lite mycket att publicera alla frågor från boken, men en del ska jag ta.
   Och Orsakullans utmaning vill jag vara med i åtminstone hela januari!

   1. Välj bara som verkar mest kluriga eller intressanta. Sen funderade jag att om ett år blir du inte påverkad av dina svar när du ser dem?

   2. Jag tror inte jag blir påverkad av gamla svar. Frågan är ny om ett år.
    Nya saker har hänt. T.ex. att svara på frågan ”Har du tappat nåt i dag” kan inte svaret bli detsamma 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.