Jag tror inte att jag är den enda…

lite äldre personen som tycker om att spela olika spel på datorn. Inga våldsamheter här, tack. Inget sånt där man skjuter ihjäl andra, rusar i korridorer och trappuppgångar för att döda. Alltså sådant där realityspel.

Nej, tacka vet jag allehanda Match-3-spel, eller vad dom kallas, och arcade-spel.

Jewels of Rome är en favorit just nu. Man bygger upp ett förstört romarrike 🙂 Tar i och för sig livet av monster, men bara om man så vill. Och allt sker genom att matcha olika figurer, från juveler till oliver och vindruvor.

Ligger det lite skam över det här att erkänna att man som 59-åring spelar datorspel? Är det ett tecken på att man är lat, att man borde göra något mer nyttigt och att man därför inte så gärna säger till andra att man gärna spelar då och då.
Spelar du något?

21 reaktioner på ”Jag tror inte att jag är den enda…

 1. Det är då en himla tur att du har barnasinnet i behåll. Det har min man också, men han gillar att skjuta ned saker. Det började en gång i tiden med Space Invaders, en av de första dataspelen på 1980-talet.
  Själv har jag aldrig spelat spel (inte kort eller brädspel heller). Det enda jag lärda mig spela på datorn var Patience, och det gjorde jag när jag var lika gammal som du. Idag spelar jag inga spel alls.

  1. När jag tänker efter kan jag skjuta ner saker i Arcadespel, men inte så där att jag sitter med 3D-glasögon, hörlurar osv och spelar / krigar med andra i världen genom att skjuta ihjäl ”mänskor” i ett spel 🙂

 2. Nej, jag spelar ingenting. På 90-talet spelade jag ibland Tetris men inte ofta.
  Bloggvärlden och MeWe är mycket jobb. Det räcker och blir över. Mest blir det över 😀

   1. Absolut, att läsa böcker och handarbeten är det som jag har gjort i hela mitt liv. Det har alltid varit både en lycka och en tröst i svåra tider. Kram!

 3. Nej det är väl inte å va lat om man vill spela spel oavsett om det är på dator el på annat…man använder ju hjärnan och är aktiverad och sysselsatt. Själv spelar jag inte, utan stickar då tid och ork finns….o ofta får ngt annat lämna ogjort ibland för stickandets skull…

 4. Jag har väninnor som deltar i Wordfeud, men själv spelar jag inget på dago eller mobilen. Det får min son stå för som spelar desto mera!
  Fast jag vet inte… varför skulle lite spel på datorn vara värre eller bättre än ngt annat intresse man gärna håller på med egentligen? Då är väl nog spel på datorn/mobilen en bättre användning av tiden än att sitta framför program efter program på TVn, eller…?
  Som sagt, spela på du! 😀

  1. Spelar också Wordfeud med ett tiotal vänner eller personer som jag känner via bloggarna.
   TV tittar jag också på – mest nyheter dock – och en och annan dramaserie plus då vissa favoriter från Sveriges tv-kanaler.

 5. Jag spelar inte annat än sällskapsspel med barnbarnen – typ Fia med knuff och olika Memory. Nu mest med yngstingen Charlie, medan de två andra hellre spelar dataspel. Jag har testat att spela en del olika spel på datorn, men det var länge sen och inget jag fastnade för.
  Ha en fin fredag!

 6. Äsch då! Visst kan man som i mitt fall som 58-åring spela spel på datorn! För min del blir det mest nonogram och Magic Puzzles, men även ett och annat match3-spel står på listan!

 7. Skam över att spela dataspel i så kallad mogen ålder? Nej verkligen inte, var har du fått det ifrån? Protesterar kraftigt emot den uppfattningen. Spel är avkopplande sysselsättning och inget tecken på att man är lat! Många spel kräver ten hel del ankeverksamhet. Match-3 är roligt, patienser är också trevliga och Word Game kräver aktivitet i de små grå cellerna. Alla spel avleder från tråkiga tankar och har en lugnande inverkan. Så tycker jag, definitivt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.