Fortsätter vila

Febern är borta, eller också har jag lyckats ”döda” den tillfälligt då jag tog en Burana i går kväll. Har inte halsont, inte snuva, inte hosta. Men kanske man kan ha covid-19 ändå? Har hemtestpreparat, men förra gången funkade det inte. Vätskan som skulle droppas ut från det lilla provröret fanns inte kvar! Hade bomullspinnen sugit upp allt?

Fortsätter vila. Sov faktiskt tretton timmar natten mellan torsdag och fredag!

Jobbar nu endast i korta perioder på 20 minuter, i fyra pass denna dag.

Ett påskkort från min syster kom fram redan i dag och det lyser nu upp bordet vid sängen. Där ligger jag och läser dagens tidningar, spelar Wordfeud, håller kontakt med vänner via Whatsapp och Messenger, skriver dagbok. Har tre stora kuddar bakom ryggen och kan sluta ögonen och ha det varmt och skönt precis då jag vill.

Hade tänkt åka på supportermatch till Jyväskylä imorgon där Tor fortsätter sin kvalserie. Men kände mig tyvärr tvungen att inhibera resan. Kan inte ta risken att smitta ner andra i bussen eller halva hallen i Jyväskylä… om det skulle vara så att jag har lömsk covid. Bäst att vara ensam isolerad hemma, såsom jag varit under långa tider sedan våren 2020.

Visst är världen upp och ner nu? Pandemin fortsätter och ingen får stopp på kriget i Ukraina. Vi har vårdstrejk, lärarstrejk, pappersarbetarstrejk… Och våren tycks också ha bestämt sig för att ”stanna hemma från sitt jobb”.

23 reaktioner på ”Fortsätter vila

 1. Konstiga virus som är i farten, jag hade ingen feber alls men mest alla andra typiska coronasymptomer som räknats upp i samband med ev corona. Inte dödstrött, men ngt tröttare än vanligt. Men testresultaten visade negativt. Jag var hemma i 1v o det redde upp sej.

  1. Ja, det är ett lömskt virus. Hur vi än har munskydd, tvättar händerna osv. hjälper inte bara det.
   Men vaccinet ger oss kanske lindriga symptom?
   Fint att det redde upp sig för dig.

 2. Bra att febern är borta. Vilken snygg lampa du har och söta nallar. Just nu tycker jag allt är konstigt. Smittan ökar och våren har kommit av sej sen har vi kriget som påverkar oss.
  Kramar från oss

  1. Ja, väldigt mycket är konstigt nu. Vädret, pandemin, kriget – det är tungt, många blir sorgsna.
   Vi får försöka hitta styrka hos varandra och i naturen.
   Kramar!

 3. Du gör helt rätt. Om du har Covid så gäller fem dagar utan symtom. Först då är du frisk igen – säger våra regler här. Om det är Covid så har du en väldigt lindrig variant – tack och lov! Men du hade ju tagit tre sprutor. Det hade iofs Gerd också gjort, men hon drabbades ju hårdare tyvärr.
  Ja, inte har vi mycket roligt att berätta om man tittar ut i världen.
  Vård-, lärarstrejk och pappersarbetarstrejk har vi klarat oss från än så länge. Men jag hörde från ”mitt” förlag idag. Där är pappersleveransen till böcker försenad med cirka tre månader. Anledningen – pappersmassan går åt pappersmuggar/-tallrikar med mera. Plast är ju ute…

  1. Nej, du har rätt – mycket känns trist nu. Men våren spirar nånstans och hoppet ska aldrig dö om det blir fred också i Ukraina.
   Deras president höll ett fint tal för vår samlade riksdag i dag.
   Ja, det är nog bara att stanna hemma och inne minst fem dagar. Har ett par ärenden imorgon ut, men behöver inte träffa mänskor då, t.ex. ute på kyrkogården med munskydd vågar jag gå.
   Vi kämpar vidare, ska gå in och läsa din blogg nu.

  1. Blev mig själv igen efter 1,5 dag av vila, så jag tror att det var enbart stressymptom igen.
   I dag lärde jag mig av en väninna som jobbat hårt under många år att det inte alltid är arbetsmängden som fäller en.
   Det är känslan av ansvar som kan tynga.
   Kram!

 4. Bäst att du tar det lugnt. Jag är inte sjuk, men har post covid i form av trötthetssyndrom, vansinnigt trött.
  Man vet inte hur det slår, men tack vare tre sprutor så har jag det lindrigt
  Kram och var rädd om dig!

  1. Vilan har gjort susen, så troligen var det en stresstopp som gav feber.
   Jag försöker lära mig av detta.
   Kan minska på arbetsdagar och -timmar, men ett stort ansvar har jag och det tynger ibland.
   Kram!

 5. Fortsätt vila och låt kroppen läka sig. Klokt att avstå från hejarklacksresor.
  Må bättre och trevlig lördag ändå. 😃

  1. Har återhämtat mig efter 1,5 dags total vila och som sagt, inga matcher och resor för mig nu under helgen.
   Kollar via datorn på distans.
   Trevlig lördag önskar jag också dig och din familj!

 6. Hoppas att vid det här laget mår du bra. Det är aldrig kul att vara sjuk oavsett vad sjukdomen kan vara. Nästa vecka får jag min 4 vaccin, dock denna gång får vi Moderna tidigare fick vi, jag Pfeizer.

  1. Ja – det är värt att ta det fjärde vaccinet. Jag kan inte få det ännu. Här går 80-plussarna först, och vi har vårdarstrejk så det är inte riktigt lätt just nu.
   Det är tre och en halv månad sedan jag fick tredje vaccinet, så jag vet inte om det finns verkan kvar mer.

   1. Här dröjer det antar jag innan det som är under 80 får fjärde vaccinet.
    Olika riskgrupper får förstås, men såvitt jag vet hör jag inte till dem.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.