Trees on Tuesdays, en härlig vårdag

+15 grader på sina ställen och det ser ut som om all snö smultit bort i Lovisa. Men bara här, vid Bastion Ungern, som jag för övrigt nu ser att ser ut som ett troll, med två ögon och ett yvigt grönt hår 😀

Det finns enorma snöhögar kvar på sina ställen, där som solen inte ännu kommer åt att värma. Men månne de inte är borta inom en månad?

Det var genom tiderna Photo by Susan som inspirerade mig och många andra att blogga under temat Trees on Tuesdays och en del andra rubriker.

Det har varit fart på den här dagen såsom vanligt, men jag känner faktiskt nu – äntligen – att jag har blivit mer barmhärtig mot mig själv. Telefonen stängs av efter klockan 17, jag svarar bara på absolut akuta meddelanden. Jag har haft mera tid för mig själv och mitt hem, mina vänner och olika intressen.

Kalendern är ofta mer eller mindre fullbokad, men nu också med annat än bara jobb. Plantera tomatplantor, förbereda en fest, gå till frissan, gå på massage, gå ut i naturen, cykla, träffa vänner. Såsom det ska vara.

Det ska vara roligt att jobba för Nya Östis, det var ett motto för många av dem som grundade tidningen. Sedan när det inte är roligt längre då börjar jag göra nåt annat 🙂

12 reaktioner på ”Trees on Tuesdays, en härlig vårdag

 1. Likadant här vad det gäller snön… Men, vad är det för ett träd som är så grön och grann redan, är det en lönn som blommar??? Här hos oss syns nog inget grönt till än – bara ngt enstaka grässtrå i dikesrenarna, och gräsmattan förståss där snön försvunnit

  1. Nej, det är bara barrträd som är gröna här 🙂
   Och just här var det mycket vår i luften och på marken – däremot finns det många platser där snön ligger djup än 🙂

   1. Okey – detdär trädet såg ut som nån gammal lönn… Här ligger nog snön djup än, på skuggiga platser i skogen (tror jag) snöhögarna har sjunkit ihop bra här på våran gårdsplan, så snart är de nog ett minne blott

 2. Det var lika varmt här och snön är ett minne blott. Vovven och jag njuter av värmen, fågelsång och en och annan vitsippa.
  Låter bra att du stänga av telefonen. Ingen människa kan vara i tjänst dygnet runt. Kram!

  1. Nej och även om jag inte svarar på allt så stör aviseringarna mig.
   Stänger jag av dem för olika applikationer ska de på igen följande dag och risken är att jag glömmer nån.
   Därför betydligt mest praktiskt att sätta hela telefonen på ”tyst” 🙂
   Kram!

 3. Stort GRATTIS till 15 plusgrader och sol. Om det vädret håller i sig, då är snön snart borta även på skuggsidorna.
  Det ska vara roligt att jobba, dör om det inte är det, blir privatlivet lidande – och vice versa. Bra att du insett det:-)

  1. Visst tog det tid att inse – men på något sätt känns det som att jag är inne på en rätt bra väg med jobbet nu då jag lärt mig stänga av.
   Och då jag får hjälp, för tidningen har vuxit så att jag inte klarar allt ensam längre – talar då om textutgivning, redigering av texter, att skriva texter själv osv.
   Sedan har vi andra som gör annonser, layar, läser korrektur, sköter prenumerationer, fakturering…
   Skulle bara fattas om jag behövde göra även det 🤣

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.