De gottgörande trapporna

Tog en promenad med min syster i dag. Målet var åsens trappor, fågelkvitter, frisk luft och en pratstund som samtidigt ger flås 😀

Här börjar vägen upp mot trapporna. Inte mycket grönska att tala om, men små mössöron och vårens blommor syns här och där.
Otroligt fint att de här trapporna byggdes i en terräng som annars var helt oframkomlig på grund av alla stenbumlingar. Kanske där fanns en stig någon gång, men det här är ju mycket finare, mer praktiskt och har garanterat höjt konditionen för otaliga personer som nyttjar trapporna.
Då lövverket ännu inte är tätt är utsikten över gamla stan i Lovisa och Lovisaviken fin. På andra sidan vikens strand byggs Drottningstranden för bostadsmässan som vi står värd för 2023. Bullret därifrån nådde ända upp till åsens trappor 🙂
Och så några trappsteg kvar innan vi når målet, Östra Åsvägen, ”Frälsisbackans” topp.

16 reaktioner på ”De gottgörande trapporna

 1. Om jag ska vara ärlig så hatar jag trappor, speciellt uppför. Okej, jag vet att benmuskler inte skadar, men fy så jobbigt det är att gå uppför alla slags trappor.
  Konstruktionen är gedigen och gillas skarpt… att titta på alltså;-)

 2. Vilka vackra trappor, men kan tänka mig att det tog på orken. Jag skulle behöva några trappor att gå i, för jag känner när jag kommer till Stenstugu och har något ärende till över våningen att det tar emot. Så många hundratusentals gånger som jag har sprungit i dem! Jag har nästan haft funderingar på att be att få låna grannan ovanpå’s trappa för några träningspass ett par gånger i veckan.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  1. Trappor är bra och man ska ju ta det lugnt i dem.
   Alltid bra att kunna ta trappor istället för hiss också, men ofta har jag tunga kassar att släpa på 🙂 En ursäkt i sig även det.
   Kram och trevlig helg!

 3. De flesta konditionstrappor som städer så gärna satsar på är oerhört fantasilösa. Rakt upp, inga övriga utmaningar än flås. Lovisas trappor borde få en speciell utmärkelse, de är fantastiska – det fanns visst ingen ritning, utan hann som byggde dem anpassade dem helt enligt naturen. Den som har tid och ork och energi borde jämföra konditionstrappor i olika städer! Lovisa vinner….

  1. Ja, du har så rätt – jag har inte tänkt på det tidigare! Många trappor är raka, men den här är faktiskt vacker och passar fint in i miljön.
   Jo minsann – Lovisa skulle vinna!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.