Doften av syren och hägg

… det är sommar det!

Det här är svar på Orsakullans fråga den 28 maj. Jag har inte riktigt hunnit med, så att jag skulle ha deltagit varje dag eller ens varje vecka. Men det trevliga med bloggvännernas utmaningar är att vi andra deltar då vi hinner och känner för det.

Våren är lite sen här, så jag har inte sett syrenen blomma där jag brukar se den. Säkert gör den det redan här och där, om läget varit soligt och varmt.

I dag ska jag jobba några timmar så att jag får ordning på allt som jag tog ansvar för i samband med mötena igår. Jag ska också skriva ett par artiklar.

Sedan varvar jag ner när semifinalmatchen i hockey-VM mellan Finland och USA börjar på eftermiddagen. Eller också blir det så att jag går upp i varv… vem vet 😂🏒

23 reaktioner på ”Doften av syren och hägg

 1. Doften av hägg och syren är verkligen ljuvlig. Man blir nästan yr i mössan när man passerar de väldoftande snåren.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 2. Det finns ju knappt något mellan hägg och syrén, de går i varandra med blomning, men det beror förstås på vilka sorter det är av syrén. Häggens doft tar över hela nejden, i naturen är den ändå njutbar, men inne kan man inte ha den. Men ljuvlig blomning överallt just nu.

  Jag har en undran: När du kommenterar hos mig verkar det ofta som om du bara ser en enda bild. Men jag har nästan alltid en serie bilder, ytterst sällan bara en. Som nu haren, såg du bara den första bilden? I så fall undrar jag vad det kan bero på.
  Trevlig helg mellan/med hägg och syrendoft!

  1. Ja – det går fort. Kan finnas en tid mellan hägg och syren, beroende på var man bor?

   Hos dig ser jag alla bilder, men den ena är stor – de andra måste jag klicka in mig på för att se större – de syns i ”miniformat”.
   Helt så att jag kan se vad de föreställer, men vill jag kolla dem närmare behöver jag klicka upp var och en separat för sig 🙂

   1. Det är ju en bildserie som man bara behöver klicka på en pil till höger för att se vidare. Fungerar det inte så för dig? Alltså, om du klickar på första så kommer du in i ”systemet”.

   2. Jo, jag skulle säga att det fungerar. Ibland har jag gått direkt till en av de många mindre bilderna som ligger under den stora, för att jag velat se just den som stor 🙂

   3. I läsaren syns de ju förstås som stora allihop, om man går in via den. Men alla bilder vinner på att ses i större format, jag har testat vid mobil och det blir inte alls samma sak.

 3. Våra syrener är lite skraltiga i år. De flyttades för över ett år sedan och har inte etablerat sig än. Planterade en ny i höstas, en vit som heter ‘Holger’, den har några knoppar. Måste gå ut i regnet och kolla… Men häggarna blommar!

 4. Instämmer om doften av hägg och syrén. Senast i kören sjöng vi sången ”Dofta, dofta vit syrén” den är ljuvlig i stämmor.
  Trevlig lördag!

 5. Älskar doften av syren – en riktig vårdoft:-)
  Grattis till Finlands seger. Bra jobbat där! Nu uppladdning till Liverpool-Real Madrid, finalen i Champion League:-)

 6. När jag är ute med hunden går vi alltid förbi flera syrenbuskar. De har fortfarande bara knoppar men snart blir det en ljuvlig doft. Ha en trevlig kväll, kram!

 7. Syrenerna är i full blom och vi går förbi några på kvällspromenaden och det doftar underbart. Grattis till vinsten idag och imorgon blir det spännande.
  Kramar fån oss

 8. Älskar både hägg och syren och det sägs att bästa tiden är mellan de två, så jag är glad att dom inte blommar samtidigt i år. Häggen blommar för fullt nu, och det tar nog minst 1v än innan syren slår ut, om inte två (beror på vädret). Ibland har det hänt sej att allt blommat typ samtidigt….

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.