Gott och blandat, lotter och efterlängtad ost!

Äntligen! Efter månader efter letande och grävande i olika butikers hyllor både i Lovisa och i grannstäderna finns nu denna ost i K-Supermarkets sortiment. Vet ju inte hur länge, för det hjälper ju inte om bara JAG köper den. Tidigare fanns den hos Lidl. Minns inte om det var Castello då, men tror att det var det.

Med posten i dag fick jag också ett gratulationskort som varit lite längre tid på väg på grund av helgdagar. Men glädjen över kort är ju alltid lika stor och jag fick två lotter med också. Har inte skrapat dem än, så där kan också finnas överraskningar.

Igår tog Finland sig vidare till hockey-VM:s semifinal och möter där USA imorgon. Marko ”Mörkö” Anttila gjorde två mål och hade kunnat göra hattrick med passade till en kompis istället då 4–2 mot Slovakien gjordes i tom bur.

Hos Elisamatilda är det i dag frågorna ”Gott och blandat” som gäller.

När var du senast helt offline?
– I dag. Jag har börjat vara det allt oftare, åtminstone delar av dagen. I dag satt jag på två möten från 14 till 16.30 och då var telefonen på stör ej. Nuförtiden då jag har mycket jobb som samlats på hög stänger jag av alla pling. Gör de brådskande jobben först och svarar efter det. Ibland kan mina svar dröja till följande dag, eftersom jag försöker ha kvällarna fredade.

Vad skulle du klä ut dig till vid en maskerad?
– Gärna James Bond, men jag är väl för kurvig för det? Då vi firade att vi var äldst i skolan 1981 var jag amerikansk soldat, men jag tror inte att sådana krigskostymer skulle vara så uppskattade i dag. Kanske jag skulle göra mig bra som Lilla My istället!

Vilka två val behövde du senast välja mellan?
– I går att se på hockey-VM eller på Karl Fredrik på Österlen. Hockey-VM vann och KF får jag försöka minnas att se när den går i repris.

Vad gjorde du senast i skogen?
– Fotograferade mossiga stenar och vitsippor.

Vilken aktivitet gör du helst ensam?
– Om jag skulle börja träna på gym, så vill jag vara där ensam eller högst med en personal trainer.

28 reaktioner på ”Gott och blandat, lotter och efterlängtad ost!

 1. Den osten har jag aldrig sett här. Blandningen av ananas och mandel kan diskuteras. Ingenting för min smak;-)
  Stort GRATTIS till Finland. Sverige gjorde ju ytterligare en fiaskoinsats. Bra att Garpenlöv slutar som tränare innan det blir ännu värre.
  Kral Fredrik på Österlen – ingen aning vem det är. Men nuförtiden kan man ju streama allt så…
  Att gå på gym – nej tack. Inte för att jag inte vill visa min kropp, men jag tycker det är så korkat när jag ser övningarna eller när folk går/springer på löpband. Det kan man lika gärna göra i friska luften utomhus.

  1. Du ska testa osten om du hittar den, mycket krämig och god. Smaken av mandel och ananas är på intet sätt framhävande.
   Jo, trist att Sverige åkte ur.
   Ahaa, du har aldrig sett KF på Österlen? Lite i stil med Mandelmanns och andra trädgårdsprogram.
   Och jag gillar också promenader bäst – har aldrig gått på moderna gym. Nån gång suttit i en roddmaskin och pressat tyngder med benen i annan maskin. Men det var trettio år sedan 😂

 2. Det är förbjudet att skriva om ishockey-VM idag. Såg Sverige tappa 3-0 ledning till 3-4 i sista perioden. Tur att jag är mer intresserad av fotboll så jag hoppade över till Svenska cupen Hammarby mot Malmö FF. Två favoritlag i min värld.
  Ha det bra i helgen!

  1. Ja, jag kan tänka mig att många i Sverige inte var glada då laget tappade 3-0-ledningen…
   Trist att Finlands ”ärkerival” åkte ur – alltid spännande att mötas. Och ni besegrade ju oss i grundserien!
   Ha det gott!

 3. Nu håller jag på Finland i hockey WM.
  Osten ser läcker ut men har inte sett den i någon butik.
  Du är duktig på att stänga av numera och det gläder mej.
  Hoppas du får en fin kväll
  Kramar från oss

 4. Kul att osten finns att köpa igen. Jag tänker ganska ofta: När man äntligen har hittat något som man verkligen gillar…… då försvinner det igen.
  Helt offline är jag den största delen av dagen. Kvällarna är online tid här. Kram!

  1. Dessvärre brukar det vara så, t.ex. med varor i Lidl. De har säsongsvaror och sedan ibland sånt som kommer in i ett parti och efter det är det slut och kommer inte tillbaka…
   Kram!

 5. Det är inte ofta som man är offline i detta samhället, men det händer, vid vissa situationer.
  Trevligt att få grattiskort även om de dröjer.
  Kram, min vän!

 6. inte lätt att klä ut sig till James Bond. jag såg KF men blev lite irriterad. han tramsade lite för mycket. mossiga stenar och vitsippor är fint! en kan stå längst ner i ett hörn på gymet

 7. Den osten såg spännande ut!
  Så kul att Finland är vidare i hockey-VM, såg lite av matchen, så lång han är den duktiga Antilla!
  Trist att Sverige inte gick vidare, när de ledde mot Canada fram till slutet, men det kan gå fort i hockey!
  James Bond eller Lilla My, spännande val!
  Ha en fin helg!

  1. Ja, mycket trist att Sverige föll ur… Jag hör till dem som hejar på Sverige alltid då landet inte möter Finland 🙂
   Anttila är en riktigt fin spelare, stor på mer än ett sätt.

 8. Den osten måste jag bara prova! Men hittar jag den här i stan, det är frågan… Verkar spännande… Vad jag gjorde senast i skogen? Kollade tibastbuskarna, ha…

 9. Godmorgon Carita..🤗 Vad roligt att du hittade osten du letat efter hoppas den smakade bra och hoppas du vinner något på lotterna..👍 Hockey 🏒 VM ja det kan vi tala tyst om..😤 Sverige åkte ut i vanlig ordning det börjar kännas som en vana..Vi får hoppas på Finland istället..🇫🇮
  Klä ut mig jag skulle välja Snövit…😉 Ha en bra helg nu och Heja Finland..kram..🤗

  1. Trist att Sverige åkte ur 😢 Det är alltid extra spännande om Finland och Sverige möts och ni vann ju över oss i grundserien, efter straffslagen.
   Ha en fin lördag Nicki!

 10. Jag känner ibland att jag behöver vara mer offline…. Kul att det gått så bra för Finland i ishockey-vm. Fotar gärna vitsippor jag med men nu är de överblommade.

 11. Lycka till me skrapandet å nu ska vi hoppas att det blir framgångar på isen oxå 🙂

  1. Det blev ingen vinst på lotterna men spänningen är alltid värd sitt!
   Och glädjen över att få en gåva och ett kort – tack ❤
   Ja, snart blir det spännande på isen!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.