Vacker solnedgång

Nu börjar de synas igen. Solnedgångarna. Jag ser dem bara från köksfönstret tillsvidare, men idag hade vi en vacker kväll ❤

Här har jag hissat upp persiennen för att få en bättre bild.

Så här går dagarna. Mestadels hemma och vid datorn. Planering av kommande tidningar, genomläsning och redigering av texter innan de går ut i tidningen. Finslipning av ledaren, som jag alltid försöker skriva på söndag då telefonen inte avbryter mig.

Visst är det ett ganska ensamt jobb, men ibland är jag introvert och då jag snart varit ensam (inte levt i ett förhållande) i sju år lider jag inte av ensamheten. Jag tänker också ofta på de gånger då jag grät i bilen när jag körde hem från Borgå. Dels för att arbetsdagen blev lång när jag inte fick jobba i Lovisa, dels för att jag ville jobba i Lovisa och för Lovisa, inte på en regiontidning.

Det finns fördelar och nackdelar med allt. Men i det stora hela tycker jag att det är ett privilegium att få jobba hemifrån.

Hurdan har din måndag varit? Hoppas att den förlöpt bra!

25 reaktioner på ”Vacker solnedgång

 1. Solnedgången hos dig var vacker. När solen skulle ner hos mig, hade molnen lagt sig för den. Fördelen med molnen är att det inte blir så kallt ute.
  Svante

   1. Hos mig är det -6,2 grader, mulet, en, och annan snöflinga i luften, och blåsigt. Det ska bli töväder till helgen, längre har jag inte kollat än.
    Svante

   2. Det finns ingen lokaltidning här, så du får väl starta en i så fall.
    Svante

   3. Jag hade BC i Svenska hela grundskolan, så det vore nog olämpligt. Sedan har jag åldern emot mig.
    Svante

 2. Vi har haft en fin måndag. Inte så kallt och sol då blir det långpromenad. Eftermiddagen blev mulen och blåsig tyvärr.
  Kram Anki o Minton

 3. Vackert! Alla blir glada som får se sånt. Hade en bra måndag. Handlat, tvättat, lagat mat, flera gånger ut med hunden och en puss på vägen också. Så jag är nöjd 😀 Kram!

  1. Alla vardagssysslor är egentligen härliga, om man bara kan se på dem på det sättet.
   Den dag vi inte längre klarar av att tvätta, laga mat, gå ut med hunden, tömma diskmaskinen… den dagen skulle vi sakna just det.
   Kram!

 4. Mina ungdomar, ja ung och ung, den äldsta” ungdomen” fyller 60 år, men hon tillhör också dem som trivs med att jobba hemifrån. Hon hoppas på att få fortsätta jobba hemifrån även i fortsättningen. Min yngste son och hans sambo som jobbat hemifrån sedan i mars 2020 börjar dock tröttna på det och skulle nog gärna se att de fick gå tillbaka till sina kontor.
  Kram, Ingrid

  1. Beror mycket på hurudant jobb man har, tror jag.
   Och hurudan läggning överlag. Är man mycket social lider man förstås av ”isoleringen”.
   För mig är det lite både och. Men i det stora hela tycker jag livet är bättre så här, lugnare, utan en massa måsten, evenemang och spring 😀
   Kram!

 5. Där fick du till en väldigt vacker bild av en solnedgång.
  Allt har sina för- och nackdelar. Om man får chansen att förverkliga sin dröm så ska man göra det. Och det är precis vad du har gjort. Nu var det ju inte meningen att världen skulle drabbas av en pandemi så att kontakter med arbetskamrater, familj och vänner blev så gott som inställda. Det är en himla tur att dagens teknik” tillåter oss att kommunicera irl via zoom med mera. Annars skulle det nog bli aningen för trist tycker jag.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.