Det var länge sedan!

Det var länge sedan vi kunde fira så här. Att studenterna fick sina mössor i idrottshallen och att inga coronarestriktioner gällde.

Det var också länge sedan jag själv blev student, så jag var på plats här som en av dem som fick mössan 1982, för 40 år sedan 🙂 Vårt jubileum firar vi separat om en vecka.

Bilden är tagen utanför hallen, då de nybakade studenterna gått ut och möts av släkt och vänner. Det råkade vara uppehåll då, så den traditionella fotograferingen kunde ske vid Tranbrunnen.

Rektorn tog förstås pandemin med i sitt tal och vad den inneburit för just alla dem som blev studenter i dag. Ukrainakrisen kan vi ju inte heller förbise, all oro den skapat.

Så därför tycker jag att ett citat från Tove Janssons ”Ordets gåva” passar in här. Det kommer från kategorin ”Fester, gäster och nöjen”.

O! Jag vill dansa! ropade Snorkfröken och slog ihop tassarna.
Inte har vi tid med att dansa nu när jorden ska gå under, sa Snorken.
Men om vi alls ska dansa måste vi göra det nu, utbrast Snorkfröken. Snälla du! Den går ju under först om två dar! (från Kometen kommer)

14 reaktioner på ”Det var länge sedan!

 1. Det var den perioden på 38 år det… Blandade känslor när folk stod där med fest och glädje i ögonen och studiehandledaren gick upp till datorn och det enorma arbete som väntade, stängde den, åkte hem och planterade växter. För att återvända till jobbet på måndag…

 2. Härrligt ❤️ detta behövdes nu, efter alla restriktioner och annat elände i världen. Vi fick närvara på en studentfest idag också, hur trevligt som helst.
  Ja, jag håller med Snorkfröken 👍

 3. En underbar dag var det, vårt äldsta barnbarn tog studenten och överallt var det folk och sen god mat hos farföräldrarna ute vid en å. Regnskurar vid middagen ute, men sen sken solen igen. Så härligt. Vilket bra citat du hittade!

  1. Det var en härlig dag på många sätt för de flesta igår tror jag.
   Klart att någon kanske var ledsen för att hen inte lyckades i sin examen, eller på grund av andra bekymmer.
   Men för de flesta, en högtidlig festdag.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.