Äntligen lite ordning och reda

I dag har det åskat, det har regnat, det har var varit snudd på storm, men solen har också visat sig.

Jag fick äntligen ordning och reda på balkongen. I vasen till vänster finns några enstaka blomsterexemplar som klarat sig två veckor, det vill säga från min 60-års fest.

Jag har dammsugit och flyttat tomatplantorna till den soligaste platsen. Jordgubbarna får också sol, medan pelargonen skonas i skuggan.

Om det råder kaos i min bostad så skapas även kaos i mitt inre.
Ogjorda viktiga arbeten leder till sämre sömn.
Osorterade pappershögar skapar också oro inom mig.

To-do-listor som kan bockas av är härliga! Därför köper jag ofta stora spiralhäften med ränder på sidorna, inte rutor. Där skriver jag för hand upp sånt som jag behöver åtgärda. Ibland gör jag listor på datorn.

Jag kunde säkert få något slag av diagnos om jag ville ha en 😂 Men jag tror att det räcker med att jag själv vet hur jag funkar.

Häromdan ringde det på dörrklockan. I vanliga fall öppnar jag inte då jag
a) själv ser ut som en rövare med flottigt hår
b) inte har ordning i bostaden.

Men nu visste jag vem som tillfälligt ville titta in hos mig och tänkte ”det är ok!”.

Jag SKÄMS inte för hur det ser ut hos mig men jag STÖRS ofantligt av att visa upp en bostad där jag inte kan sätta likhetstecken mellan hur den ser ut och hurudan jag är. Var sak ska ha sin plats och less is more och därmed basta 💪😎

23 reaktioner på ”Äntligen lite ordning och reda

 1. Så fint du har på balkongen. Brukar också göra lista på sådant som skall göras.
  Vi har haft sol och 19 grader i skuggan så vi har varit ute i trädgården och altanen.
  Kramar från oss

  1. Hahaa – ja, vi tänker och fungerar olika – och bra så!
   Om jag inte hade to-do-listor, sånt som måste göras vissa dagar – skulle jag inte kunna sova lugnt.

   1. Å jag å andra sidan sover så gott, då jag vet att jag får ta dagen som den kommer och göra det jag har lust och ork med (förutom detdär vanliga plock och kok och tvätt m.m)😅😉

   2. Jag har den möjligheten redan, eftersom jag sköter barnbarnen och har 2 dagar +helg lediga och varannan vecka bara ena barnbarnet. Men från 1.8 kommer det att ändras – men sköta ska jag nog, men det bli andra tider o alla vardagar med den yngre

   3. Ja, nog ska man ha ork då man har barnbarn – de är ju för det mesta energiska 😀
    Men ger lycka och många roliga stunder – barn som säger spontana saker är roliga.
    Jag kan inte få barnbarn då jag inte har barn, men jag tycker om barn ❤

 2. Så du gillar inte ett ordnat kaos;-) Min man är världsmästare på att hitta papper i sina höger på bara några få sekunder, medan jag måste leta betydligt längre efter nåt i mina ordentliga högar;-)

 3. Jag avundas på dina to do listor. Jag är värdelös på det och skriver listor i efterhand. 🤣🤣🤣
  Jag gillar min kaos i min lägenhet. Nej det gör jag inte men lyckas inte hålla efter. Och jag vet att jag har extra många saker. Lägger jag sakerna under då vet jag verkligen inte var de är i efterhand. När jag behöver de. 😭 Men jag ständigt funderar på lösningar.

  1. Vi har alla våra sätt att fixa vardagen, att må bra.
   Inget sätt är sämre än nåt annat.
   Huvudsaken att de funkar just för oss!
   Jag funderar också ständigt på praktiska lösningar. Tror att det är ett evighetsproblem för mig 🙂

   1. Kanske är ett svar för någon, men inte för mig. Jag gillar saker, och jag har bara ett liv att unna mig dem. Så det är inte lätt. 😥

 4. Inte tror jag att man ska ha diagnos för allt, det finns många olika personlighetstyper, tack och lov. Jag är precis som du, listor hjälper, men de kan också stressa. Jag hindras ofta av min värksjukdom så att jag inte kan fixa saker i den takt jag skulle vilja. Och ja, skäms gör även jag om det är för stökigt. Så skönt att du fick fint på balkongen, jag har altanen kvar att göra i ordning, tvätta möbler och hela altanen.

  1. Jag vill hela tiden har ordning kring mig men det har visat sig vara nästan omöjligt, då jag läser mycket – finns alltid tidningar och böcker framme.
   Men rätt fort får man dem åt sidan 🙂
   Alltid finns det nåt att göra, som har med städning, röjning, tvätt osv att göra 🙂

 5. Listor har alltid varit en del av mitt liv men det ska vara rutiga spiralhäften 😂 Jag gillar också ordning och allt ska ha sin plats men jag jobbar inte längre och därför stressar mina to-do-listor mig aldrig längre.

 6. Less is more- definitely Scandinavian.
  Så sägs det om oss skandinaver här.
  The more, the better. – råder ofta här i USA och det kan vara lite knepigt att hitta ett ’lagom ’ mellan våra kulturer för Maken och mig. Det blir att kompromissa ibland…. 😂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.