Min oas på balkongen

Det ska bli varmt. Mycket varmt. Kanske inte imorgon men från fredag framåt. Vi har inte varit bortskämda med värmeböljor på midsommaren de senaste åren. Snarast snål blåst och regn och ibland hagel 😂

Igår och i dag har det varit lagom varmt, runt +22 grader. Härligt. Bilden tog jag då jag varvade ner på balkongen i går med tidningar och böcker, dagbok och Wordfeud.

Tomatplantorna är inga bebisar längre 🍅❤ Det ska mycket vatten till för att de ska må bra. Lite snack och gödsel också 😍

Morgondagens tidning klar. 40 sidor midsommarläsning. Imorgon börjar vi på ny kula med nästa tidning. Men lite ska jag kanske hinna koppla av. Har inga speciella planer för helgen. Bor ensam och midsommaren är på något sätt en familjehögtid, en tid då släkt och vänner samlas. Min släkt är minimal och inte har jag fått inbjudan till någon fest heller. Men att vara med sig själv är inte helt fy skam. Att bara ta de lugnt, kanske åka iväg på en cykeltur. Ta dagen som den kommer.

14 reaktioner på ”Min oas på balkongen

  1. Visst är det härligt med tomater på balkongen! Jag hoppade över dem i fjol, men hade två år innan, och saknade nog odlingen i fjol. Kräver ju omsorg alla dagar, men jag gillar att sköta dem ❤

 1. Du har så mysigt på balkongen och tomaterna börjar bli stora. Vi har inte så varmt idag men det skall bli under midsommar vilket är ovanligt. Minton och jag firar helgen i lugn och ro och det är skönt.
  Kramar från oss

  1. Ja, ni ska också får varmt.
   Första värmebölja-midsommaren på sjuttio år tyckte jag dom sa på Sveriges tv.
   Må det? Har det inte varit +30 på midsommaren på så många år?
   Kramar!

 2. Din balkong är verkligen en oas. Så mycket som du har planterat och som frodas där. Härligt för dig att kunna koppla av där. Å som sagt – dina tomater ser till att getingarna låter dig vara ifred. De gillar ju inte doften som plantorna avger. Win-win med andra ord.

  1. Verkligen win-win på det sättet – och sedan är jag på tredje våningen, inte så ofta getingar hittar hit upp, men det händer förstås.
   Jag pollinerar ju själv så på det sättet kan bin, humlor o getingar jobbar annanstans, behöver inte komma till mig 🤣

 3. Det ser fint ut på balkongen. Där kan man koppla av medan jag fick skydda alla plantor för att det blåste så mycket igår. +11 grader när jag var ute med vovven ikväll. Hoppas att vi också får lite värme.
  Kram!

  1. Egentligen är +11 rätt skönt – men inte hela sommaren.
   Vi ska få +29 under en veckas tid, så då lär vi stöna igen 🙂
   Försöker skicka lite värme till DIG! Kram!

   1. Här utlovas värmebölja för 1,5 vecka framöver, det känns skönt. Kan bli svettigt men jag minns vintern då jag stod och skottade snö alla dagar 🙂

 4. Mysigt på balkongen-verkligen! Och en trevlig midsommar önskar jag dig. Hoppas ni får den där efterlängtade värmen. Jag gjorde mitt bästa för att skicka den österut…Kanske jag lyckades?! 😉

 5. Tycker det är skönt med en lugn midsommar – hos oss har det aldrig varit ngn släktsamling – och nu hade vi (egna familjen) samling förra Lördan, så att var och en ska få fira som de själva vill

  1. Kan tänka mig att många uppskattar lugn midsommar, utan måsten, utan massor att ställa i ordning.
   Det jag saknar är en hand att hålla, eller någon som lägger en arm om mina axlar och säger nåt fint till mig 🥰

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.