Det blommar

… på balkongen. Äntligen ser jag något som i alla fall ser ut som blommor på tomatplantorna.

Jag antar att det är här som tomaterna kommer senare?

Ingen aning har jag om nånting, men det har varit intressant med olika råd jag fått både via bloggen och Facebook. Jag köpte också tomatgödsel i går.

Någon har tyckt att mina plantor är för spretiga, men för mig är dom de vackraste som finns. Kommer det inga tomater så gör det ingenting. Plantorna doftar gott och har gett mig glädje på många sätt.

Den högsta plantan är 80 centimeter hög. Jag gillar skuggspelet på väggen också.

Nejlikorna och penséerna har blommat ut för i år, så jag köpte en ny färgklick till balkongen. Men vad blomman heter vet jag inte.

I dag har vädret varit växlande. Cirka sjutton grader har känts lagom, sol växlat med mörka moln och det har kommit ett par rejäla skurar med vatten och hagel.

I kväll Allsång med kära gäster ❤

23 reaktioner på ”Det blommar

 1. Sen när dom blommar kan du skaka i plantan lite så pollen flyttar sej, så blir det garanterat tomater😊för jag kan tänka mej att det är ganska vindstilla på balkongen ☺️ har det haglat hos dej? Jag har missat det eller så har det enbart varit vatten hos oss🤔

   1. Det räcker att knacka lite på stjälkarna varje dag så att blommorna rör sig lite, har jag lärt mig, men det får inte gå över 40 grader på din balkong för då dör alla pollen. Lycka till du får säkert tomater.

   2. Tack för infot om värmen, just nu ingen fara – regnet öser ner – naturen behövde vattnet.
    Närmaste dagarna +12 – +20 och kvällssolen gör att det inte blir bastu, jag kan öppna fönstret på inglasade balkongen också, då vajar plantorna i vinden 🙂

 2. Oj…attans…har inte fått ordnat nåt här ännu på balkongen…men imorgon så kanske man kan ta sig i den beryktade kragen.
  Tomatplantor är kul tycker jag…sen om det blir nåt att ha till maten..ja..det är ju en bonus.
  Ha det bäst nu 🙂

  1. Än hinner du sätta i ordning balkongen 🙂 Att så tomatplantor är kanske lite sent? Jag vet inte. Och jo, kommer det tomater så kommer det, kommer det inte gråter jag inte över det.
   Ha det gott!

 3. Även om det inte blir några tomater så har du haft glädje av dina ”barn”. Fördelen med den starka doften (nja, lukten) är också att inga getingar trivs på din balkong. En bonus alltså!

  1. Men humlor och bin borde få komma för pollineringens skull – jag har ändå tänkt göra konstgjord pollinering, för jag vill inte ha bin på min balkong 😀 Den är ju inglasad så det är sällan de där flygfäna förirrar sig till mig, men det händer förstås.

 4. Var rädd om knopparna, så kommer det blommor, och med lite tur Tomater i slutändan.
  Svante

 5. Japp, blommor blir till frukt 🙂 Lycka till med pollineringen. Min balkong, som inte ens har tak, gillas mycket av alla möjliga insekter som gör jobbet. 😀

 6. Tänk vad glad man kan bli av det man själv drar upp. Jag tror inte att man behöver vara så noga, jag minns mina första tomatplantor, de bara växte på, jag visste inget men de fick massor med tomater utan att jag lade mig i.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.