Månadsbilden – juli 2019

Nu är det juli månad hos Muminfamiljen. Mycket att planera inför och fundera på. Packa picknickkorgen, ha förstahjälpen redo och kompassen om man råkar tappa bort sig 😀

Fiskhåv och metspö behövs i juli, plättlaggen likaså 🙂

Själv kommer jag att försöka hålla ledigt fem dagar i slutet av månaden. Jag hade planerat vara ledig i början av augusti, men eftersom jag tar över som chefredaktör då kan jag ju inte börja värvet med att semestra 😀

I dag har det varit sedvanliga förberedelser för kommande tidningar, sidplanering, mejlhantering, textredigering. De sista grejerna från läsarfesten har burits bort.

Det har blåst som attan i dag och vi har en terrängbrand på gång i Kejtala. Avundas inte brandmännen i blåsten och hettan… Men är tacksam för att räddningsenheterna finns och de frivilliga brandkårerna likaså.

14 reaktioner på ”Månadsbilden – juli 2019

  1. När jag läser om dina arbetsuppgifter, blir jag glad att jag hunnit bli pensionär. Jag kan hitta på nästan vad jag vill, och har råd med.
    Svante

  2. Usch brand i den här blåsten är det sista man vill vara med om. Det sprider sig ju så fort när det är så här blåsigt. Hoppas dom hinner släcka.

  3. En vecka in i juli redan, hur gick det till? Muminmamman får inte plats med allt sin väska men picknickkorgen sväljer både finporslin, saft och kaffehurran. Känner doften av kaffe som man kokar över öppen eld, det är minnen från barndomens höbärgning på utmarkerna. Till det färskt rågbröd och Koskenlaskija smältost.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.