Fem en fredag, KONSEKVENS

Sjöfartsmuseet vid Skeppsbron har inget med detta inlägg att göra. Behövde bara bildsätta inlägget och såg att den här fanns oanvänd i mappen med bloggbilder.

Igår kom jag inte in hos Elisamatilda. Jag fick varningsmeddelande om försök till nätfiske. Men i dag gick det bra att komma in där ❤ Så nu svarar jag på hennes frågor.

Vad skulle hända om du försov dig?
– Från måndag till onsdag skulle mina kollegor undra vad som hänt då de arbetsuppgifter jag brukar göra inte kom igång exakt den tid som vi brukar börja jobba, alla på distans, men med kontakt via Messenger och mejl.

Vad skulle du göra om du vinner storvinsten?
– Troligen köpa en egen bostad för att inte behöva bo på hyra. Eventuellt resa, men i första hand i Finland, Norden och Europa. Jag skulle också donera pengar till välgörande ändamål.

Vad gör du om du missar bussen?
– Åker sällan buss, så jag får inte missa den tur jag ska med, till exempel till Helsingfors. Det går inte många per dag numera, allt har ändrats under och efter pandemin.

Om du skulle låsa dig ute, vem kan släppa in dig?
– Ett par personer har tillgång till reservnycklar och så går det att ringa ett bolag och betala dem för att få komma in.

Vad skulle hända om du fick strömavbrott?
– I huvudsak tar jag det lugnt. Men det är svårt att jobba utan el, eftersom distansjobbet kräver det. Annars klarar jag mig bra ett par dygn utan el. Pågår det längre än så blir det ju en massa problem, även med toaletten.

17 reaktioner på ”Fem en fredag, KONSEKVENS

 1. Elavbrott ger större konsekvenser än man tror, särskilt om det blir långvarigt. Jag deltog i ett projekt med många intressenter inblandade 2010. Det öppnade ögonen för detta inte bara för mig.
  Ha en skön helg!

 2. Har alltid haft en oro för att försova mig, men den har minskat sedan jag blev pensionär, har oftast inget inbokat tidigt, lugna gatan här.
  Flera personer har nyckel till mitt hus, så det skulle ordna sig.
  Strömavbrott skulle vara jobbigt om det varade länge. Tyvärr är man så beroende av elen.
  Skön lördag!

 3. Numera kan jag sova tills Minton väcker mej. Buss åker jag aldrig och grannen har nyckel.
  Kramar från ett Rottne med 22 grader och lite vind

 4. Fem frågor fick ju konsekvenser igår 😀
  Jo, jag bloggade om det. Nej inte tusan vågar jag trotsa varningar, det räcker med vanligt strul 😂
  Jag försöker att vara så planerande som möjligt, när jag bor ensam.
  Trevlig lördag på dig! 🥰

  1. Svarade på din blogg. ”Ej säker” står det också på andra vänners bloggar och på många webbplatser, ofta på dem som är bloggportals-baserade.
   Trevlig söndag!

 5. Elisa har åtgärdat ”felet” med nåt konstigt certifikat. Nu är det fritt fram igen.
  Egentligen är det ju lättare för dig att försova sig än för alla som går/åker till ett jobb någonstans. Det är ju ingen som direkt märker när du går upp på morgonen;-)
  Det är nog inte många företag som skulle klara tillvaron utan el och utan reservaggregat mera än ett dygn, max. För datorer behöver ju el efter några timmar. Detsamma gäller plattor och mobiler. Det är nästan skrämmande hur sårbara vi egentligen är…

  1. Vad bra att ”felet” åtgärdats. Vi hade samma sak med Nya Östis webbsajt för ett halvår sedan. Certifikatet ska uppdateras då och då, och vi har nu en utomstående som alltid följer upp då detta ska göras.
   Ingen skulle märka om jag försov mig en timme, men om jag inte börjar jobba senast kring 10 om vardagar saknar mina kollegor mig på distans.
   Jag fördelar ju ganska många jobb och vi brukar ha kontakt kring produktionen via Messenger, så de skulle kanske vänta på svar ett par timmar och sedan börja fundera vad som hänt 🙂
   Och som du skriver – vi är oerhört sårbara med allt det digitala och elen.

 6. Distansjobb är onekligen svårt om man inte har ström. Jag jobbar hemifrån ibland och skulle jag få strömavbrott får jag åka till kontoret och hoppas att det finns ström där.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.