Våga nytt, ta dig an utmaningar

Det är lätt att fastna i rutiner. Eller att inte våga göra något nytt.
Jag som trivs mest i svart, vitt och grått då det gäller plagg har börjat piffa upp helheten med scarfar i andra färger. Köpte en senapsgul i dag, som bra bryter det svarta.

Och så fick jag syn på den här kappan. Wau, tänkte jag. Sådana detaljer och sådan skärning. Och en sådan pigg färg, där även det svarta finns med.

När jag kom hem såg jag att den var ”Made in Italy” 😀

Fina detaljer längst ner!

Och så köpte jag två pussel. Det ena har producerats avWasgij. Jag tyckte motivet såg roligt ut, många detaljer att hitta. Men… när jag kom hem insåg jag att det här är ”pussla inte vad du ser”-pussel. Bilden kommer att bli helt annan än på papplådan. En sådan utmaning! Först tänkte jag ”nej, det här pusslet säljer jag till nån annan” men sedan tänkte jag om. Man måste ju göra saker man aldrig gjort förr! Så att inte hjärnan stagnerar 😀

Men jag köpte också ett annat, mer traditionellt pussel 🙂

40 reaktioner på ”Våga nytt, ta dig an utmaningar

   1. Hoppas du inte är lika trög, som jag när det gäller nymodigheter. Det där med att köpa en telefon, som är smartare än mig, är ingen höjdare, när man inte har någon i närheten att fråga.
    Svante

   2. Det känns inget kul att behöva åka till affären, och fråga. Det ska finnas en instruktion i telefonen, jag har hittat den, men har inte tillräckligt starka glasögon för att se texten.
    Svante

   3. Jag har rätta styrkan för att läsa på telefonen, men de kan jag inte ha på mig när jag är ute. Jag blir helt utan avståndsbedömning med dem. Jag ska försöka plocka bort en massa finesser på den här telefonen, jag ska ju bara ha den till att ringa med. Det andra har jag datorn till.
    Svante

   4. Jag har fått hjälp med att ta bort aviseringsljudet på mailen, jag kollar dem på datorn, och efter att jag läst dem på datorn, försvinner de ur telefonen.
    Svante

   5. Det är behagligare inne då ljudet för varenda mail, är borta, och jag vägrar gå, och läsa mail när jag är ute. För att kunna läsa mail ute behövs glasögon, som gör det omöjligt att promenera.
    Svante

   6. Jag kollar e-posten minst 5 ggr per dag, det får räcka. Detta även om telefonen skulle vilja att jag stod med näsan i den hela tiden, och dygnet om. Det ser ut som om många i vårt samhälle tror att telefonen är den, som bestämmer dygnsrytmen.
    Svante

   7. Telefoner är till för att ha samtal i, inte ha näsan i dygnet runt. Inte undra på att människor blir utbrända, aldrig en lugn minut bara mobildata.
    Svante

 1. Wow, vilken kappa! Så snygg färg och modell. En sån där som både den som bär den och de du möter blir glada av. Det lät onekligen rätt krävande, det där ena pusslet. Jag som blev så inspirerad av ditt pusslande köpte ett till. mig själv för länge sedan och nyss fick jag en pusselmatta på en loppis så nu närmar det sig väl.
  Önskar dig en fin helg!

  1. Jag föredrar att ha ett pussel där jag ser motivet, hur det ska bli.
   Men jag ska nog ta mig an den nya utmaningen också.
   Det har blivit många wow här kring kappan, och det gör mig glad 🙂

 2. Höstkappan är otrolig fräck! Å vilken toppen färg! Vågar man inte, vinner man inte. Så du valde det första alternativet, bra där Carita!
  Första pusslet gillar jag skarpt! Ska bli kul att se framgångarna:-)

  1. Jag bara såg kappan och föll för den. Tänkte att den inte går på mig, att den är för liten…
   Men den passade, och går jag ner ETT kilo passar den ännu bättre 😀

 3. Vilken läcker kappa !! 😀 😀 Wow, kanon! Bra där att du piffar upp med lite färger, sånt gillas!
  Jag köper inga pussel men det är en fin utmaning och du gillar ju detta! Tralalala 😀

 4. Jäädrar annååda, så snygg!!! Har du hittat den i Lovisa? Jag vill också ha! Och så vill jag se en bild på dig, klädd i den! Nu är jag verkligt aavundsjuk! Mmmmmm….

  1. I och med att vi hade ett annat ärende till grannstaden i väst (allt finns ju inte att köpa i Lovisa), tittade jag in i affären Fredrika och där hängde kappan, som jag inte kunde motstå 🙂

 5. Jättefin kappa , OCH jag skall ge bloggen en chans en stund med lite personliga kommentarer eftersom det var ett tag sen jag hann engagera mej .

 6. Trevligt med färger på hösten då det ofta är grått ute. Själv har jag en knallblå höstjacka som nästan lyser i det gråa när det regnar ute och vilka kommentarer jag fått på den! Den piggar upp, den gör mig glad etc. Gissar att det blir lika med din gröna! Kul! Och lycka till med pusslen! Inte min grej, men det skall bli kul att se hur det går…. 😃

  1. Jag är lite skeptisk inför det där pusslet där motivet inte alls är det som syns på lådan… lyckligtvis är det bara 1000 bitar, så nog ska jag klara det 🙂
   Ska bli spännande att höra om det kommer kommentarer kring kappan 🙂

 7. Limegrön är en favorit som ingår i den vanten också jag just nu stickar.
  Sorgen är över och börjar du våga synas. Blir roligt att se den på dig sen.
  Härliga bilder på nya pusslen. Lycka till. 🌺

  1. Jag ska försöka komma ihåg att låta någon fota mig med kappan på.
   Själv känner jag att sorgen varit borta länge, men det kan ligga något i det du säger ändå.
   Att jag vågar börja synas mer nu och att jag inte längre skäms för mina kurvor 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.