Lugnet på gamla kyrkogården

Gamla gravar omgivna av vackra ormbunkar. Det är rofyllt på gamla kyrkogården, eller på kyrkogårdar överlag. Jag gick hit i dag för att vattna blommorna på två gravar som vi själva sköter, en av dem är pappas.

Där är så tyst och skönt. Jag tänkte att här ska också jag landa någon dag. Vi borde prata mer om hur vi vill ha våra begravningar, skriva testamenten, välja gravplats eller säga om vi vill kremeras. Hur ska gästerna vara klädda, vilken musik ska spelas.

En vacker gammal grind, eller ska vi kalla det port?

I går såg gästen från Sverige och jag Sveriges damer besegra Belgien i fotbolls-EM. Laget är nu klart för semifinal mot England. Heja heja ⚽!

17 reaktioner på ”Lugnet på gamla kyrkogården

 1. En vacker kyrkogård med de gamla gravstenarna. Det är viktigt att det finns testamente. Vi har något som heter vitabrevet där fyller man i hur allt skall vara. Kan också skriva vilken bank man har och övrigt som måste göras.
  Kramar från oss

 2. Gamla kyrkogårdar är ofta väldigt vackra och rofyllda.
  Jag är såå glad att Lasse och jag pratade om hur vi vill ha det … och han fick som han önskade … jag har berättat för mina söner att jag vill ha det likadant den dagen då det är dags …

 3. Jag var nyligen på en begravning där den avlidne hade skrivit ner hur hon ville ha sin begravning. Vilka psalmer skulle sjungas, vad hon ville ha sagt om sig själv etc.
  Det blev en mycket fin stund med kända psalmer och betoning på det liv hon levt- fyllt med mission och släkt och vänner.
  Jag tänker att jag skall absolut ta efter hennes planering för begravningen blev så mycket mera personlig på det sättet. ❤️

  1. Ja, ger man sig tiden att göra så här så tror jag att många som är med känner att det blir/blev bra – för att den som lämnade oss fick sin röst hörd ❤

 4. Om du visste vad jag håller med dig. Både om hur det känns på kyrkogårdar och att tala om hur man vill ha det. Min man fick allt exakt så som han ville ha det och skickade mig till begravningsbyrån redan innan han dog.

 5. Fina bilder från kyrkogården. Det är rofyllt och vackert på kyrkogårdar och många vackra detaljer att titta på. Jag tycker om att g¨å och läsa på gamla stenar där yrke och allt fanns med. Du har så rätt i att man bör tänka på hur man själv vill ha det, om det är viktigt för en. Men klädseln bör folk få bestämma själva, tycker jag. Jag frågade mor min hur hon ville ha det på sin begravning och svaret blev: ”Med mycket blommor, precis som på pappas begravning!” Och det fick hon, massor med vackra blommor från släkt och vänner.

  1. Tycker också om att gå och läsa texter och namn på gamla stenar.
   Fint att din mamma fick som hon ville med många blommor ❤
   Ja, klädseln kan man få bestämma men om den som lämnar oss inte vill att alla ska vara svartklädda så tycker jag det är bra om gästerna på begravningen beaktar det.

   1. 👻👻👻…jag får se om jag berättar mina senaste upplevelse som gör att nu sover jag med belysningen på. Och även min sista dröm var av en lite jobbigare sort. 😱😱

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.