Det bullrar och tar sig

Från Rosenparken på västra sidan av Lovisaviken såg det ut så här i går. Det tar sig, egnahemshusen börjar forma sig. Vi har bostadsmässa i Lovisa 2023, den öppnar i mitten av juli.

Ett monotont muller och buller hörs här hela tiden då muddringsmaskinerna och andra mackapärer är i gång. Men jag är säker på att det här blir riktigt fint när det är klart.

Det blåste så underbart skönt från sydost här i går på eftermiddagen och kvällen. Jag försökte fixa en del såpbubblor också men de blev inte riktigt lika fina som med den blandningen som jag köpte från affären. Min egen blandning av vatten och diskmedel var inte så lyckad, men visst blev det några bubblor ändå.
Rosenbuskarna har fått en del långa skott, eller vad de nu kallas. Men vackert är här i Rosenparken vid den strand jag döpt till Rosenstranden 🙂 Vet inte om den officiellt heter så.
Tillsvidare har jag varje dag kunnat skörda en, två eller tre tomater från balkongen. Totalt kanske kring tjugo, inte mycket alltså – men helt okay! Och goda är dom ju.

Ikväll sommarfest hos en av redaktionens medarbetare. Ska bli kul!

27 reaktioner på ”Det bullrar och tar sig

 1. En jättefin bild på dej bland björkarna. Trevligt med en fest ibland. Du får lite tomater men mina är gröna trots sol. Idag regnar det och vi behöver mycket så växterna mår bra.
  Kramar från oss

 2. Jag tolkar de långa skotten på rosorna som vildskott som bör tas bort med omedelbar verkan, men planeraren ansåg att såna inte kan dyka upp, rosorna är planterade på egen rot. Men man vet aldrig, alla försäljare vet inte heller sådana saker. Tyvärr. De som var med mig när jag besökte platsen visste inte vad vildskott är, och jag blev lite förvånad. Planeraren lovade ta sig en titt, huruvida hon gör det är en annan sak. Så fort jag ser såna skott på rosor jag ansvarar för dyker jag in i busken med sekatören i högsta hugg…

  1. Jag har faktiskt tänkt ta Fiskars-saxen med mig (äger ingen sekatör) och kapa de där skotten.
   Men jag har inte gjort det då jag inte vet om det är tillåtet, eller om jag hade gjort nåt galet 😀
   Nu vet jag att jag kan kapa dem. Där var ogräs i gångarna också men det är helt förståeligt att ingen kan gå där och rensa på talko varje vecka.
   Jag rev upp en del, men kunde kanske göra mer en annan gång 🙂

 3. Gissar att dessa hus/lägenheter inte är billiga att köpa. Läget, läget;-)
  Cool selfie:-)
  Det räcker gott och väl med tre tomater dag som komplement till frukostmackan, perfekt ju!
  Ha så roligt på festen!

  1. Ja, det är bra att alla tomater inte mognar på en gång!
   Jag skulle gärna köpa bostad i nya våningshuset på mässans område, men kommer troligen aldrig att ha råd med det 🙂

 4. En droppe glycerin i dina hemgjorda såpbubblor borde ge dig finfina bubblor.
  Kul att du får flera tomater! Mums! 😋
  Min syster med man var nyligen på bostadsmässan i Nådendal och såg mycket fint. 😀

   1. Före pandemin åkte vi hem vartannat år ungefär. Nu har jag inte varit hemma på tre år. Hoppas på hemresa nästa sommar, men det beror ju lite på vad en viss Putin hittar på och hur länge han tänker försöka härja omkring…. Jo det är ju klart att resan först och främst går till Österbotten eftersom sgs hela släkten finns där.
    Kul skulle det ändå vara att få till ngn slags bloggträff….

   2. Ja, vi får fundera på saken. Det går att ses halvvägs, och det är inte omöjligt att jag kan ta mig till Österbotten, för jag har ett par vänner som bor där.
    Men om Lovisa bostadsmässa intresserar och ni tar er hit, så måste vi ses! Tid finns att fundera och planera!

 5. Här inget muller alls men regn så det räcker och blir över. Du har ju fått skörda många tomater, så många har jag inte ens fått allt som allt då jag haft nån planta, så slutade satsa på tomater. Fick vänta i evigheter på att de skulle bli röda 🙈

  1. Vissa tomater tar tid på sig, jag har sex-sju kvar som jag säkert får vänta två veckor på.
   Men roligt med egna plantor, att driva upp från frön – fastän det är mycket enklare att köpa från affären 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.