Lovisa Historiska Hus, blandade BILDER

En stor samlarmässa arrangerades i Lovisa Gymnasium. Tycker att de här kristallkronorna passade in i interiören. Så att de nästan kunde få bli kvar där :-)
En stor samlarmässa arrangerades i Lovisa Gymnasium. Tycker att de här kristallkronorna passade in i interiören. Så att de nästan kunde få bli kvar där 🙂
Jag hade velat köpa högar av gamla tidningar. Det fanns massor av veckotidningar och serietidningar på samlarmässan, men, men... först måste jag ha en plats där jag kan lägga dem hemma. Så att de syns och inte bara blir och "skräpar" nånstans. Så jag köpte inga tidningar den här gången.
Jag hade velat köpa högar av gamla tidningar. Det fanns massor av veckotidningar och serietidningar på samlarmässan, men, men… först måste jag ha en plats där jag kan lägga dem hemma. Så att de syns och inte bara blir och ”skräpar” nånstans. Så jag köpte inga tidningar den här gången.
De här små Arabiafaten kunde jag inte låta bli att köpa. Kostade två euro styck. Vad jag ska göra med dem är ännu oklart. Har dem i väntan på den dag då jag kan flytta in i ett gammalt hus ;-)
De här små Arabiafaten kunde jag inte låta bli att köpa. Kostade två euro styck. Vad jag ska göra med dem är ännu oklart. Har dem i väntan på den dag då jag kan flytta in i ett gammalt hus 😉
Villa Degerby sett från gården. Lovisas före detta stadsarkitekt Aulis Tynkkynens andra hem.
Villa Degerby sett från gården. Lovisas före detta stadsarkitekt Aulis Tynkkynens andra hem. Jättefina pelargoner utanför verandan.
Pilastrarna heter det här huset. Äldsta delen är från 1776. Fungerar som hotell i dag och var ett av gårdsobjekten på Lovisa Historiska Hus.
Pilastrarna heter det här huset. Äldsta delen är från 1776. Fungerar som hotell i dag och var ett av gårdsobjekten på Lovisa Historiska Hus.

När jag cyklade här förbi i dag påmindes jag åter en gång om att min hemstad är fantastiskt fin. Jag älskar den, också på vintern då den ligger nästan öde.

Men det kanske blir så då man blir äldre. Man vet var rötterna finns. Som ung vill man bara bort, det ska vara fart och fläkt och nya intryck. Man förlöjligar småstaden, kallar den byhåla. Men sällan är väl något bättre där borta – borta kan vara bra, men hemma är bäst. Och byhåla kan man säga med kärlek i rösten också 🙂

Avslutar med en bild på småbåtshamnen. Så otroligt vacker den här soliga och varma sensommardagen. Vad jag älskar Lovisa!
Avslutar med en bild på småbåtshamnen.
Så otroligt vacker den här soliga och varma sensommardagen.
Vad jag älskar Lovisa!

8 reaktioner på ”Lovisa Historiska Hus, blandade BILDER

  1. Mega like! 🙂 Jag scrollade alla dina historiska hus -blogginläg. Vackra bilder! Du har hunnit så mycket inom en LHH veckoslut!

    (hoppas att det här kommentar var förståeligt svenska… det är så mycket enklare att läsa svenska än skriva det 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.