Egentligen är jag i eufori

… efter vårt EM-guld i stav igår. Inga foton från det, men Wilma Murto gjorde något helt fantastiskt. Jag kollade tävlingen sent igår kväll, men fotade inget via tv-skärmen. Vi i Finland är inte bortskämda med EM-medaljer så det här guldet var helt super, något som visar att vi ”we are coming again”.

Själv tog jag ett par timmar paus vid Rosenstranden och som man säger på finska ”se tuli ihan puskista” 🤣 vilket betyder att något kom helt överraskande. Puska = buske, så det blir ju lite så där dubbelt budskap 😉

15 reaktioner på ”Egentligen är jag i eufori

 1. Ja det var helt fantastiskt härligt galet det hon gjorde igårkväll, nya personbästa tre på raken, varav det sista gav guldmedalj. Jag tänkte gå o lägga mej för jag hade tidig väckning i morse, men kunde inte lämna det då det blev så spännande

  1. Jag hade inte heller tänkt vaka men fastnade i tävlingen just för att den var så spännande.
   Kul också att se hur de andra tävlande, de som fick silver och brons, gladde sig.

   1. Ja det är underbart härligt när andra medtävlande, och i övrigt också i livet – gläder sej åt andras framgångar och lyckanden

 2. Grattis till guldet. Det är skönt med en paus ibland. De har lovat regn och lägre temperatur så det hoppas jag stämmer. Vi mår inte så bra när det är 29 grader . Vill vara ute och njuta av trädgården.
  Kramar från oss

  1. Vi har hela tiden nu varning för markbrand – det är jättetorrt och värmen fortsätter – inget regn i sikte.
   Ganska skönt ändå då det blåser, men skulle det börja brinna nånstans är det ju katastrofalt med vind.
   Kram!

  1. Hon hade bestämt sig att brons inte var tillräckligt och att fastän tränaren sa att hon inte ska göra det sista hoppet, hon hade ju vunnit redan då, så gjorde hon det ändå och förbättrade rekordet ytterligare.

 3. Stort GRATTIS till Wilma Murtos guldmedalj. Jag såg också ”kampen” live och bloggade om guldmedaljen, som ju var helt otippad. Fantastiskt! Minns att Finland var en ledande nation i spjutkastning för många år sedan, både på herr- och damsidan. Vad har hänt där?
  Himla kul med mammarazzin Carita i buskarna;-)

  PS. Puska och buske – ja, ja. Inget ”i” på slutet. Men jag förstår nu finlandssvenskar som inte kan uttala bokstaven ”b”. Det blir liksom en ”puske” oavsett;-) DS.

  1. Vi är väl inte just nu så bra i spjut, men brukar ha en eller flera deltagare i final – sedan blir det femte plats eller sämre placeringar 🙂
   Angående bokstaven B och en del andra bokstäver så är det finnar, helt finskatalande personer, som har svårt med dem, då de försöker tala svenska. Gubbe blir Kuppe och konstigt nog kan ”gubben kommer” bli ”Kuppen gåmmer”, då kan de plötsligt säga G.
   Men det är inte vi finlandssvenskar som har svårt med de här bokstäverna, vi har ju svenska som modersmål.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.