Skulle dokumentera min runda

… men bara en gång kom jag ihåg att ta fram kameran 😀
Fick skjuts av en väninna till Tokmanni som ligger några kilometer utanför centrum, och sedan till bokföringen och så skulle jag ha nya färgpatroner till skrivaren… och DÄR tog jag den här bilden. Utanför lokala telefonandelslaget varifrån jag köpt skrivaren.

En sådan blomsterprakt! En stor eloge till den eller dem som skött blommorna!

Ordet OVIKELLO är dagens lektion i finska. Dörrklocka.
Lite symboliskt på något sätt, då jag har för mig att de här blommorna har ett namn som har med klocka att göra?
Ringer det nån klocka i någons huvud? 😀

28 reaktioner på ”Skulle dokumentera min runda

 1. OVIKELLO…ok…då vet jag…tackar för dina lektioner. 😉

  Ja det var ju en fin liten bukett där minst sagt…hos mig hade växterna blivit kortvariga tyvärr…mina gröna fingrar saknas tyvärr 😉

  Ha det bäst nu.

 2. Det är nog Million Bells, blommorna varierar i storlek. Vilket överdåd av blommor, verkligen praktfull plantering!

  Måste berätta, apropå finskan: Lyssnar på Antti Heikkinens bok Mummo och är så fascinerad. Författaren läser själv och gör det skickligt. Kommer på att det var så länge sen jag hörde en så mustig finska och blir samtidigt lite ledsen över något som jag förlorat.

 3. Ovikello är ett vackert namn för en ringklocka. Fråga mig inte varför jag kom osökt tänka på Shakespeare och Othello respektive på en opera. Blommorna var verkligen välskötta, men jag vet inte vad de heter.

 4. Kyllä! Ymmärrän ovikello! Hienoa kukkia, mutta minä en tiedå nimin. ( Rostigt värre, men kanske du förstod…? 🤔😉 Två veckor i Jakobstad bättrade inte på finskan precis, eftersom allt jag pratade var svenska!)

   1. Ja det heter de! Har själv petunior på verandan, men kom inte ihåg namnet på dem igår kväll då jag kommenterade. 🤔
    Ha en fortsatt trevlig torsdag! 😃

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.