Tove hade röntgenblick

Citat av Philip Teir, från en tidning som jag inte längre minns vilken det var – tror att den handlade om höstens teaterrepertoar? Och visst är det sant att en som ritar och målar, tecknar och skriver, må så vara ”bara om Mumintroll” kan vara mycket klok och samhällsmedveten. Ofta inser vi med skärpa att det var så först efter att konstnären, skribenten gått bort.

5 reaktioner på ”Tove hade röntgenblick

  1. Jag gillar Tove Janssons tankar, funderingar och underfundigheter. Jag har läst alla Muminböckerna och även annat av henne. Hon träffar ofta så rätt med sina karaktärer och beskriver ensamhet, längtan, rädsla, förnumstighet, oräddhet m.m. så träffande och med oväntade vändningar.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.