Köpnatt i grannstaden Borgå

Jag tog ett sjuttiotal foton i Borgå igår, och vet inte i vilken ända jag ska börja publicera dem. Jag vill ju inte hålla på med varken dem eller Lovisa Historiska Hus fram till november 😂 Kanske bäst med flera korta inlägg per dag. Många bilder, men inte så långa texter.

I bakgrunden syns brandskadade hus. Den 10 augusti började det brinna i en restaurang, och nu pågår renovering där. I Borgå finns, såsom i Lovisa, många gamla trähus som ligger tätt intill varandra. I Borgå finns fler företag i dem medan de i Lovisa i första hand bebos av familjer.

Men det var inte det jag skulle skriva om. Nu visar jag bara bilder från vimlet i grannstaden, där Köpnatt firades fredagen den andra september.

Väljer att visa de ”dansande damerna” på tre foton, och ser att jag lyckats få med hundar på ett par också 🙂
Det blir fler bilder under de närmaste dagarna. Fotograferade ett tiotal skyltar också, så nu har jag överlag så många på lager att jag ibland vågar bidra med TVÅ under skyltsöndagarna.

Och vad köpte jag? Bland annat Muminvykort, ljus med Muminmotiv, svarta bestick, en glaskaraff, handgjorda praliner, Kexchoklad som bara finns att få på Claes Ohlsson eftersom det är en svensk affär, och vi har inga sådana i Lovisa.

11 reaktioner på ”Köpnatt i grannstaden Borgå

  1. Så många festligheter det är i Lovisa och Borgå. Kul att evenemangen ligger så sent under sommaren, då blir det ett roligt avslut. Är alltid så glad när jag ser människor på dina bilder. Fortsätt med det:-)

  2. Det där med Köpnatt är nytt sedan jag bodde i Finland. En likadan ordnas under en natt i Jakobstad under sommaren. Lite underligt koncept kan jag tycka, men dessa köpnätter verkar ju vara populära ändå…! 🤔

    1. Bra kanske för dem som jobbar 9-17, att hinna gå och titta i små specialaffärer en kväll då och då.
      Men ibland har vår Shopping by night i Lovisa kolliderat med Köp-inget-dagen på hösten… och det känns ju mindre lyckat 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.