Svar på fredagsfrågor på lördag

Allehanda saker har jag hunnit med i dag, men dessvärre hann jag inte på stadens julöppning. Klockan 10 är lite för tidigt för mig 🙄😂

Skjutsade min mamma till idrottshallen där Tor har innebandymatch. Hon vill se barnbarnet spela. Ja, ett barnbarn som inte är ett barn mer utan en snart 25 år gammal man 🙂

Handlade till min syster som varit lite förkyld. I dessa tider undviker man ju att gå ut bland andra människor även om det inte är frågan om corona. Varorna har också överlämnats så att vi inte haft nån närkontakt.

Själv skippade jag matchen i hallen, just för att det är förkylningstider och jag kan se den via nätet. Som ensamföretagare med över 40 timmars arbetsvecka är jag extra försiktig nu då det gäller folksamlingar. Trist, men ibland är en tvungen att välja vad en gör och inte gör.

Promenaderna har jag ändå inte skippat.
Blev 2700 steg runt några kvarter i dag, 58:e dagen på raken. Bilden är tagen vid Jakob Forsellsgatan.
Gör i framtiden så att jag samlar flera steg i ett veckoinlägg, och sätter inte längre upp en bild per promenad. Men vill ändå fortsätta rapportera och jag för själv statistik över stegen. På det sättet håller jag mig motiverad att fortsätta 💪🚶‍♀️

Hann inte igår svara på Elisamatildas fredagsfrågor men gör det i dag istället. Temat är Svart fredag.

Vad köpte du senast som du behövde?
– Om vi talar om saker jag verkligen behöver, så en bra läslampa. Annars är det ju livsmedel, ostar, levande ljus och sånt som jag minns så här på rak arm 🙂

Vad köpte du senast som du inte behövde?
– Försöker låta bli att köpa sånt som jag inte behöver. Av misstag köpte jag ändå en dag paketkort, för julpaket. Trodde de var klisterbilder 🙄

Finns det något Black Friday-erbjudande som lockar?
– Sällan jag faller för sånt.

Vad köper du på rea men aldrig annars?
– Kommer inte på nåt sånt heller. Brukar köpa sånt jag behöver, vill ha, oavsett vad det kostar.

Hur länge skulle du kunna vänta i kö för att köpa något?
– Köar ogärna. Men om det rådde verklig brist på rent vatten, eller nåt i matväg eller mediciner – så visst skulle jag köa då.

12 reaktioner på ”Svar på fredagsfrågor på lördag

 1. Glad lilla-jul🎄Du har varit flitig som en arbetsmyra. Oj, så mycket snö ni har, vi har bara lite rimfrost i gräset. Bra att du fortsätter att promenera, de e klokt att föra statistik över sina steg, då vet man ju ”vart man e på väg” Själv försöker jag komma igång med promenerandet. fick slänga kryckorna, men efter 9 veckor i soffhörnet me foten i högläge så blir jag andfådd av att klä på mej …..🥺 Imorgon ska jag ut å få lite dagsljus å frisk luft igen. Varje steg är ett steg i rätt riktning, visst? Sköt om dej å håll dej frisk🥰

  1. Glad lilla jul min vän och fridfull första advent! Snart vänder det och blir ljusare igen ❤
   Ja, du får ta det lugnt bara och långsamt bygga upp muskler och grundkondis igen. Surt sa räven, men inte så mycket annat att göra.
   Dagsljus, frisk luft, några steg i taget – allt är i rätt riktning.
   Kramar till dig och dina nära och kära!

 2. Sista svaret var riktigt bra, nåt jag inte tänkte på men instämmer helt. Sedan måste jag ju säga att det egentligen bara är en fördel om man blir sjuk och är egen företagare. Man kan ändå jobba hemifrån och undviker därmed att smitta någon. Men det är klart – ”better safe than sorry”.

  1. Jag har också tänkt så – att jag kan jobba hemifrån för halv maskin om jag blir krasslig.
   Hoppas ändå kunna hålla mig så pass frisk att inte inkomsterna faller till noll.
   Ska få ersättning om det går så illa, men innan den kommer tar det ju sin byråkratiska tid.

 3. Håller med dig, visst kommer man att vilja köa om det gäller livsnödvändiga saker som medicin, mat och rent vatten om det är krissituationer. Annars är det inte alls kul att stå i kö!

 4. Jo men visst undviker man folksamlingar. själv hade jag en körövning att åka till denna 1a advent, men eftersom jag tydligen dragit på mig en lindrig förkylning avstod jag. Influensan härjar, så bättre att vara safe than sorry.

  1. Pandemin lärde oss att stanna hemma och restriktionerna var ju rätt hårda då för ett par år sedan.
   Nu är många försiktiga också, men på ett annat sätt – då vi ändå fått vaccinen.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.