Skyltsöndag, den 19 mars 2023

Det är åter söndag, tiden rusar iväg, och vi söndagsskyltar tillsammans med bloggvännen BP som håller i trådarna för denna utmaning.

Det finns hinkvis med utbud står det på skylten. Tokmanni är namnet på kedjan, affären. Valkoima är utbud, och ämpäri = hink. Kauppa betyder egentligen butik, men också att något finns kaupaksi (till försäljning).

Ska nu också äntligen komma ihåg att svara på några av Orsakullans frågor. Hon har en utmaning i mars månad, med en fråga per dag. Det var BP som via sin blogg påminde mig om att också de här frågorna finns 🙂 Tack för det!

16 mars, Ett svårt ord!
– Accessoarer (tillbehör). Jag måste alltid googla hur det stavas 🙄

17 mars, Svenska skidspelen, din grej eller ej.
– Inte alls min grej. Jag kan se på skidåkning ibland, andra tävlingar, sådana där finländare är med, eller Sveriges Vasaloppet. Men ser nästan aldrig från början till slut. För långtråkigt 🙂

18 mars, En lyckad träff!
– Vill ju minnas någon träff med en man. Har funnits en del lyckades sådana, men det var dessvärre ganska länge sedan… Lyckade träffar med vänner har det däremot funnits gott om.

19 mars, Mitt i prick!
– Tor sköt sex gånger mitt i prick i går, och motståndarna från Kuopio sköt fem fullträffar. Så vi vann den första kvalmatchen!

  6 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 19 mars 2023

  1. Hade jag inte vetat bättre så hade jag trott att Valikoimaa betydde ”Välkommen”. Sedan skenade min fantasi iväg med Tokmanni också – ”tokiga mannar” blev det;-) En väldigt fantasieggande skylt och en toppen lektion i finska.
   Tusen tack att du är med och skyltar och länkar.
   Stort GRATTIS till TORs första seger i kvalserien. Är det bäst av fem eller sju matcher som gäller?

   1. Mina svenska vänner talar ofta om Tok-mannen då det ska till Tokmanni – som på finska uttallas Tåkkmanni – så jag förstår hur du tänker 🙂
    Om Tor vinner returen i Kuopio den 25 mars går laget vidare till ytterligare ett kval där det är samma system som gäller. Vinn två matcher eller vinn 2-1.
    Så det är inte klart riktigt än, tuffa kvar på den här nivån.

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.