Dagens citat

Läste Året Runt häromdagen och en artikel där författaren Emma Hamberg intervjuades.
Delar med mig av hennes kloka citat 🙂

Det här med franska stinkande ostar gillar jag extra mycket. Och att skippa gymkortet (som jag aldrig haft) och bjuda hem vänner på middag, eller på ost och vin istället 🤗🥰

32 reaktioner på ”Dagens citat

 1. Å andra sidan äter fransmän mycket blygsammare portioner än vad vi i norden gör och maten är av hög kvalitet och intas långsamt. Det borde vi ta efter! Däremot är jag för gymkort eftersom kvinnor i vår ålder förlorar muskelmassa och bentäthet snabbt när östrogenet minskar. Vi behöver starka ben för att inte drabbas av benbrott vilken kan innebära lång tid på sjukhus utan ostar – älska goda ostar – med goda vänner 🙂

  1. Du har så rätt! Jag tycker om att äta långsamt och sitta tillsammans med vänner och göra det, kvällstid. Kanske inte en biff kl. 21 men ändå, att ta tid på sig.
   Jag borde såtillvida bo vid Medelhavet 🙂
   Gymkort är helt okay, jag har aldrig gillat att gå där många andra är samtidigt.

   1. De flesta gym brukar erbjuda en instruktör de första gångerna. Om du väl går in kommer du att se att det är blandat med folk där 🙂

   2. Har tänkt att det säkert är så här – att ingen tittar på mig, de har fullt upp med sig själva. Kanske det här skulle vara en höstgrej för mig, sedan då jag promenerat alla dagar ett år!

   3. Jag tycker att du kan prova och ge det tex 6 veckor och sedan ta ett beslut. Det är välgörande för den åldrande kroppen att träna. Våga! Du har vågat ändra så mycket i ditt liv senaste åren 🙂

   4. Ja, man kan ju lägga av om det känns att det inte ger nåt, om det är för dyrt, tidskrävande, svårt att få in i kalendern. Promenaderna är ju gratis och jag kan gå precis när jag vill. Men jo, gym säkert värt en chans!

   5. Som tips kan jag säga att det bara får plats i kalendern om man gör plats för det 😉

 2. Varför inte ha båda? Goda ostar, smör och grädde är faktiskt inte lika allvarligt som socker och kolhydrater. Gymkort eller inte så är det bara bra att röra på sig och på så sätt hjälpa kroppen med blodtryck, hjärnfunktion, muskel och benbyggnad etc etc. Och sedan vid hemkomst ta ett glas vin med en stinkande fransk ost! 😉

  1. Ja, klart vi kan ha båda 🙂 Fastän jag inte går på gymmet, så traskar jag ju runt på annat sätt 🙂
   Frisk luft, energi i vardagen, kanske starkare muskler och bättre balans.
   Och till kvällen alltid vitt vin och någon god ostbit!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.