Mycket nu med förberedelser

Har fått det mesta skött i administrativ väg och har kom-ihåg-lista för tisdagen då vissa papper ännu ska till bokföringen.
Lista skriven också över nästan allt som ska med på resan, men ännu ska kopior på pass och id-kort tas. Det är en säkerhetsåtgärd om originalen skulle tappas/stjälas. Mycket att tänka på alltså.
Jag ska skriva reportage om resan, troligen till tidningen den 17 maj. Från resan sätts bilder ut i tidningens Facebookgrupp, eventuellt skrivs en webbtext. Så därför behövs allt från kameror till laddningsapparater, dator och kortläsare med.

Dagens koppla-av-stund och upprätthåll-din-finska-stund blir det också i dag.

Tillsammans med mamma har syrran och jag storhandlat så att hon ska klara sig en vecka. Hon har grannar och andra som hjälper henne vid behov och hemvården finns, så ensam är hon inte. Men uppköp gjordes för en dryg vecka framöver.

Mejlade hotellet vi ska sova över på i Kristianstad, hade några frågor till dem. Har kollat kartor över Sverige och orterna vi ska besöka. Jag är ju tack och lov ingen guide för resan men vill se vilka orter bussen passerar från Stockholm via Gränna och Jönköping ner med Kristianstad, och även var alla de andra små orterna vi ska besöka finns. Ser extra mycket fram emot Ystad, Smygehuk och Öresundsbron, men allt lär nog bli intressant! Start alltså tisdagen den 2 maj och även här på bloggen ska jag uppdatera då och då. Tror ändå att jag också sparar bilder att visa i efterhand, så att ni läsare inte blir övermätta 😀

18 reaktioner på ”Mycket nu med förberedelser

 1. Det är mycket som skall planeras innan en resa och det tar sin lilla tid… skönt sedan under resan när planering och packning gjorts grundligt. Hoppas ni får en fin resa!

   1. Ja, nu ser jag texterna och bilderna och jag kan välja Gilla, men det går inte att kommentera.
    Kanske ett medvetet val av dig att inte ta emot kommentarer?
    Fina foton från er resa!

   2. gomorron, nu ha jag försökt ändra lite i inställningarna hoppas de går att kommentera nu. Förresten kolla de hade nog påslaget redan att man får kommentera 🤔😊

 2. Inte blir man övermätt när en bloggkompis åker på semester och helst bloggar dagligen! Det brukade jag göra. För nya orter är alltid intressanta att visa upp. Ystad är världens mysigaste småstad. Väldigt charmigt! Kristianstad däremot är ingen direkt höjdare. Men där finns två duktiga handbollslag och ett damlag i fotboll i högsta divisionen;-)

  1. Vi har Kristiansstad som utgångspunkt för en längre utflykt så vi stannar två nätter där. En natt går på båten över till Åbo, en natt på hotell i Köpenhamn och två nätter på fartyget mellan Travemünde och Helsingfors. Ska göra mitt bästa med att hinna blogga!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.