Glass i iskall blåst, och svar på fem frågor

Inspirerad av ett inlägg på Facebook cyklade jag ner till Skeppsbron i dag. Solen sken ju, det var +9 grader varmt. Och jag behövde röra på mig efter många timmar vid datorn med administrativt arbete för Nya Östis.

Det är härligt nu när jag kombinerar steg med cykelturer. Ett sådant lyft att inte bara för det mesta traska ensam.
Jag kommer ut på lite längre turer då jag får rulla iväg och ryggen tar inte heller stryk av cykelturerna.

Sagt och gjort alltså! Iväg för att köpa glass!
Nere vid stranden blåste en stark vind från sydost. Men skam den som ger sig. Glassen, smak apelsin-choklad, avnjöts!

Med vinden i ryggen vidare mot Rosenstranden. Där har nu Kronobron, som förbinder västra stranden med den östra lagts ut. Den leder från Strandparken till bostadsmässans område. Nu återstår bara tre månader så har vi bostadsmässa i Lovisa. Välkomna alla! Den pågår 7 juli – 6 augusti 2023. Till stadens förväntas ungefär 4000 besökare per dag under fyra veckors tid. Kan blir mer ibland, och mindre vissa dagar. Men det är stora mängder människor i en ganska liten stad.

Och så är det dags att svara på Elisamatildas frågor, under rubriken Ordspråk.

Anfall är bästa försvar – när deltog du i bollspel senast?
– Det är rätt länge sedan. Spelade volleyboll förr, rentav i division två i Vallentuna då jag bodde i Sverige 1998. Efter det spelade jag beachvolley och volleyboll på bolagsnivå i Lovisa.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge – vad väntar du på?
– Att lagom sommarvärme ska återvända. Och just nu väntar jag också på läsarresan till Sverige-Danmark-Tyskland, och på en kort stugsemester i juni.

Bättre ensam än i dåligt sällskap – när ville du senast bara gå hem?
– Minns inget specifikt tillfälle, men det finns trista tillställningar med intetsägande långa tal. Är sällskapet stelt, hittar jag ingen att diskutera något vettigt med, då slinker jag iväg.

Den som spar han har – vad sparar du till?
– Inget speciellt, men jag försöker hålla mig med en buffert av pengar om jag som ensamföretagare skulle bli sjuk.

En plats för var sak och var sak på sin plats – vad hos dig ligger aldrig på sin rätta plats?
– Glasögon och mobiltelefon.

  19 reaktioner på ”Glass i iskall blåst, och svar på fem frågor

  1. En glass är aldrig fel! Särskilt smaken choklad/apelsin, det är en av mina favoriter men hittar den aldrig. Tycker det borde vara mycket apelsinglass här där det odlas så mycket apelsiner, men nähä, inte alls!

  2. Idag är vi i stort sett hundra procent synkade både vad gäller text och bild. Jättekul! Tycker det var duktigt av dig att cykla iväg i blåsten. Jag tog bilden och fick inte ihop några steg alls;-)
   Vad gäller svaren så har vi som sagt tänkt lika:-)

  3. Du har mycket kul att se fram emot! Och det kan behövas, jag om någon vet hur knepigt det är när man är egenföretagare, både att få ihop tid och slantar. Vilken häftig bro, hur lång är den? Läggs den alltså ut när isen släppt, ligger inte kvar hela året? Hauskaa vappua!

  4. jag får nästan lust att cykla när jag läser om din cykeltur. det är ju så tråkigt att promenera. lite mera värme och lite mindre kall blåst kan en önska sig. glasögon och mobil har en tendens att inte ligga där en lagt dem. eller också är det det de gör

   1. I längden tycker jag också att det blir tråkigt att traska. Hade ju gjort det över 200 dagar och för det mesta ensam från oktober till april.
    Nu blir det ombyte och nya vyer 🙂

  5. Visst är det härligt att det blivit så varmt så man kan cykla. Idag cyklade jag ner till stan och sedan en lite längre väg hem, runt Växjösjön. Det kändes så skönt.
   Håller med dig om trista tillställningar. Slöprat eller nonsensdiskussioner intresserar mig inte. Däremot kan jag älska en krönika av Jan Guillou även om jag inte håller med honom så har han ett så härligt språk att det räcker för mig.

   1. Skönt att komma ut lite längre turer då man rullar och trampar sig fram 🙂
    Håller med dig om att det går att lyssna på någon som har annan åsikt, om framförandet är intressant och språket rikt!

  6. Bostadsmässan blir intressant att följa via din blogg! Du har ju skrivit rätt länge och berättat om den redan.
   Trevlig helg!

   1. Ja, beslutet om mässan fattades redan 2019 om jag minns rätt, eller året innan – så planeringen pågår länge och nu är där full fart för att få allt klart till den sjunde juli.

  7. Härligt med glass, fast hade valt annan smak p g a av allergi. Tycker mycket om choklad och kolasmaker.
   Kul med dessa frågor. Mobiltelefon och glasögon, mycket igenkänt, händer dagligen här.
   Trevlig helg!

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.