Gränna, en av resans höjdpunkter

Så här efteråt är det tämligen lätt att ranka vilka besöksmål blev personliga höjdpunkter på läsarresan. Gränna var en av dem. Vädret hjälper ju till förstås. Hade vi haft sol och lagom värme i Köpenhamn och Lübeck hade jag även trivts där, men behöver du jacka och tröja, strumpor och gärna handskar och luva i början av maj är det inte SÅ mysigt. Varmt var det i alla fall den tredje maj i Gränna.

Och som jag konstaterade tidigare. Ett skylteldorado. Har skyltar för flera Skyltsöndagar framöver 🙂

Det här med att ha små bord och stolar eller bänkar längs med en mysig liten gata är bara SÅ rätt. Inbjuder vem som helst till att stanna upp för en fika eller glas. Och alla de små affärerna ville jag gå in i. Hann förstås bara med en bråkdel, men är lycklig ändå.

Polkagrisarnas stad. Här fanns det utbud i flera affärer så det räckte till och blev över 🙂

Polkagris-bakning pågår.

En blomsterdekoration på en trappa som var ingång till en av de många fina små butikerna.

Här köpte jag ett Grännapussel, med tecknat motiv från gatan vi gick på. Mamma får göra det först, sedan gör jag det själv i höst.
Lite kola med polkagrisströssel åkte också ner i inköpskassen.

20 reaktioner på ”Gränna, en av resans höjdpunkter

 1. Gränna är en mysig stad. Gillar små affärer med kul prylar och bänkarna utanför är bra.
  Synd att vädret inte var bra för Lùbäck är också trevlig.
  Kramar från oss

  1. Man kan inte få allt här i livet, men resan blev lyckad på alla sätt ändå – och det är upplevelser med både regn och blåst ibland också – sånt minns man 🙂
   Kram!

 2. Som jag skrev förut – Gränna och Ystad är troligen Sveriges mysigaste städer. Båda två måste ses i solsken. Annars är de lika tråkiga som vilken stad som helst när det regnar.
  Kul att ni åtminstone kunde njuta av sol i Gränna. Otur med skitväder i Danmark och Lübeck. Väder är nog det enda vi inte kan rå på – tyvärr.

  1. Ja, och då vi gick till Border Shop i Puttgarden var det också skitväder, men det gjorde inte så mycket, sträckan var kort.
   Här hemma har vi +14 i dag och bättre ska det bli mot helgen 🙂

  1. Ja, det är mycket länge sedan jag var där första gången i livet. Tror att jag var bara ungdomen då, kanske vi var på väg till Karlskrona på vänortsmöte och friidrottstävlingar, jag minns inte. Så jag hade verkligen inte några minnen av hur det såg ut då man kom in i stan. Vädret gynnade oss också.

 3. Härliga Gränna! En av mina favoritstäder, men det har jag nog redan berättat! Otur att vädret inte var med er när ni besökte Lübeck, för det är också en väldigt trevlig stad … och deras marsipan är ju aldrig fel 🙂

  1. Marsipanen är försvinnande god, ja… 🙂
   Och det var så vi också resonerade, om vädret hade varit soligt och ens nåt kring +13 grader så hade det varit en njutning att vara där.

 4. Lite av en godisresa blev det ju 🙂 Polkagrisar och glass (tycker iofs inte deras är den bästa, men ändå) i Gränna och sen marsipan i Lubeck! Mysigt är det absolut i Gränna.

  1. Polkagrisar köpte jag inte men en liten ask med kola och sedan förstås marsipan i Lübeck, som lär vara den enda rätta i världen 🙂
   Men vem säger nu inte så för att få produkter sålda.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.