Ales stenar, del 1

Jag har så många bilder från Ales stenar i Kåseberga att jag delar upp dem i två inlägg.

Ja, här ser ni stenarna på avstånd. Från parkeringen var det 1,1 kilometer att gå hit o vagt motlut. Kortare väg, 600 meter, från hamnen, men brantare stigning då. Någon har sagt att det är omöjligt att fotografera så att man ser alla stenar på samma bild.

Här på Wikipedia finns mycket information om Ales stenar.

Några av oss skojade och sa ”tänk så många som vandrar upp hit för att se en hög av stenar (ein steinkasa på östnyländska)”. Och vad är det för märkligt med detta? Men ju mer man läser om stenarna och alla tankar om hur formationen uppstått, desto intressantare blir det.

Det var mäktigt med det öppna havet och den branta kusten. Och nu har jag varit även här 🙂

Några bilder till och vägen ner från den här platsen visar jag senare 🙂

16 reaktioner på ”Ales stenar, del 1

 1. Dom är imponerande och när man funderar på hur de kom dit är det otroligt. Har beökt dom många gånger.
  Kramar från oss

  1. Ja, du bor ju inte så värst långt från dem. För mig var det lång väg, dels från Finland ner dit, dels var det nog också ”lång väg” att gå upp från p-platsen till stenarna med kamera och annat i bagaget 😀 Men värt allt var det!
   Kram!

 2. Har aldrig sett Ales stenar irl, men jag gissar att de är ett av Sveriges mest fotograferade objekt. Japp, nu har du också sett stenformationen:-)

  1. Jepp, nu har jag sett dem IRL. Vet inte hur mycket jag orkar och hinner och har råd och tid att resa framöver i livet… men massor finns det ju att se 🙂

 3. Det är mäktigt med alla stenar. Jag har alltid haft för mig att det heter Ale stenar, det är ju stört omöjligt att uttala de två s:en efter varandra annars. Nu verkar det variera vilket man använder. Med drönare kan man nog få alla stenar på en bild, tror jag. Kul plats att besöka!

  1. Ja, jag har ett vykort som troligen fotats med drönare, det visar jag senare. Ales stenar står det på vykortet och på alla skyltar vid rutten, så jag har använt det namnet 🙂 Ja, platsen var verkligen värd ett besök!

 4. När jag besökte platsen för några tider sedan ingick en tolvårig klätterglad kille i sällskapet, han klättrade upp på flera! Hur han sen bar sig åt, bäst som det var satt han på en ny sten och tjoade glatt…

  1. Ja, det skulle jag gärna själv ha gjort, men i den här åldern… stön… du vet 😀
   Kommer man upp kommer man inte ner. Men här skulle jag nog inte ha kommit upp!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.