Fem en fredag, färgsprakande tomte!

Bloggaren Mitt Skogsliden har ett tema som heter Färgsprakande fredag. Jag har flera gånger tänkt vara med i det, men varje gång glömt temat. Nu råkade jag se bloggvännen Geddfish länka till sitt inlägg på Facebook och då tänkte jag, NU ska jag vara med. Ni vet ju att mitt liv inte sprakar av färger, men det kan ju börja göra det. Fastän jag älskar svart och vitt, grått och mörkbrunt 😀

Jag skrattade faktiskt gott och länge igår åt denna tomte. Han fick mig att fnissa. Så han hade mycket väl kunnat kvala in som ett Glad måndag-bidrag men nu fick han stå för de färgsprakande istället.

Hos Elisamatilda är det temat ”Egenskaper” som gäller. Hon frågar följande och jag svarar:

Vad är du för kort för att göra?
– Nå upp till översta hyllorna i mitt kök här hemma, och ibland finns varor på hyllor i affärer så högt uppe att stege behövs och då får någon annan klättra.

Vad är du för envis för att göra?
– Jag är för envis för att ge upp, om det uppstår tekniska problem vill jag lösa dem, och om jag inte genast hittar en sak jag letar efter ger jag inte upp i första taget.

Vad är du för rädd för att göra?
– Har ännu tandläkarskräck. Innan pandemin fick jag bort en del av rädslan. Sedan fick jag inte gå dit på ett par år och nu finns rädslan igen…

Vad är du för lat för att göra?
– Orkar inte läsa långa instruktioner och manualer. Tillreder sällan mat här hemma, går hellre ut och äter.

Vad är du för ung för att göra?
– Undrar om det finns något sånt då man fyllt 61 år? Skriver som Elisamatilda, jag är för ung för att gå i pension, men om fyra år borde jag få göra det.

16 reaktioner på ”Fem en fredag, färgsprakande tomte!

  1. Härligt bidrag till färgsprakande fredag tycker jag. 🙂 Det är bra att vara envis. Jag tror att man kommer mycket längre då.

    1. Aaah, intressant att du skrivit manualer 😀 !
      Ja, tomten är kanske dyr men mycket söt och pillemarisk på nåt sätt.
      Han fanns i Allers jultidning där det också finns en del tämligen lätta pyssel, bland de svåra och alla invecklade recept 😂

  2. Snögubben är väldigt fulsöt, men han passar in i dina färgval om man säger så;-)
    Instruktioner och manualer var det alltid min man som grottade ned sig i. Jag avskyr dom, precis som du. Vi verkar vara ett antal deltagare som ha krympt och inte nå längre till de översta hyllorna i våra skåp – hahaha:-)

  3. Det här med att inte nå upp till en vara i affären har retat mig många gånger. Men sedan kom jag på att fråga någon lång och snygg yngling om hjälp, och det har funkat väldigt bra. De är så trevliga mot gamla tanter!

  4. En liten rolig tomte. Läser alltid manualer och gillar att montera saker. Har Allers jultidning kommit då måste jag kolla i butiken. Sitter just nu med jacka och filt eftersom värmen är borta. Felsökning pågår och jag hoppas de fixar det snabbt.
    Kramar från oss

  5. Du har väl det som jag också anser mig ha, finsk sisu! Och kvinnor kan! Varför skulle vi inte det…
    Tyvärr har jag ingen talang för teknik, utan dotterns hjälp med problem som uppstår med min hemsida skulle jag nog få övergå till instagram….Om du nästa gång besöker samma tandläkare som förra gången så ska du se att rädslan försvinner igen. Trevlig helg

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.