Fem en fredag, LÄSKIGT

Hade ingen annan passande bild så letade fram en från en gratis bildbank, Pixabay.

Elisamatildas fredagsfrågor handlar om sånt som är LÄSKIGT.

Hur lättskrämd är du?
– Jag kan bli skrämd och hoppa högt av överraskande ljud. Till exempel gratistidningar som smäller in genom brevkastet efter 22 på kvällen. Ibland skrämmer jag mig själv här hemma om jag tappar nåt i golvet eller skapar oväntade ljud 😂

Vad tycker du är läskigt?
– Filmer där det förekommer tortyr och annat vidrigt. Okänd botten i havet om jag ska bada, helst ska det vara kaklat 😂, annars hård mjuk sand och kristallklart vatten, ingen gyttja och inga slingrande växter.

Har du fått besök av barn för bus eller godis i veckan?
– Nej.

Vad klädde du senast ut dig till?
– Det var nog länge sedan jag var på maskerad, men ett par Halloweenmaskerader gick vi på då jag var gift. Vi klädde ut oss i sopsäckar, häxhattar och målade oss svartvita i fejset, det var kul!

Har du någonsin upplevt något övernaturligt?
– Vill egentligen inte uppleva sånt. Har ett par minnen från barndomen om sånt som andra säger att de inte såg och inte minns, fastän jag tyckte de var med då.

16 reaktioner på ”Fem en fredag, LÄSKIGT

  1. Det var ett sött litet spöke med sina gluggar mellan tänderna:-) Vad gäller ditt badande i havet så håller jag hundra procent med sig. Jag föredrar pool där jag kan se botten och inte behöver vara rädd för att trampa i når otäckt.

  2. Jag är nog inte det minsta lättskrämd. Höga ljud besvärar mig inte alls, men så blir det nog när man lever med en massa djur som alltid har en hel del hyss för sig. Okänd havsbotten kan jag också tycka är liye obehagligt, men försöker tränga undan de tankarna.

  3. Hej, ett tips, köp badtossor! Jag som inte har någon sandstrand i närheten kan gå i sjön i värsta vassruggen eller i gyttjigt botten, spelar ingen roll när man har något på fötterna. Filmer med tortyr skulle jag stänga av direkt, det räcker att läsa böcker där sådant förekommer. Ha en skön söndag”!

    1. Ja, jag kan inte längre titta på filmer med tortyr eller annat grymt våld.
      Badskor hade jag på resor söderut, men de gick sönder. Kunde skaffa nya, för då skulle obehaglig havsbotten vara lite mindre obehaglig.
      Ha en skön helg!

  4. Jag kan hoppa högt för ngt ljud eller om ngn kommer tyst in i rummet utan att jag vetat om personen.
    I våras inhandlade jag badskor för att använda då jag badade i sjön vid vår stuga. Nu går det bra att gå på den leriga sjöbotten. Sjögräset stör mig inte.
    Spöken brukade jag aldrig tro på, men i vissa fall undrar man ju…. Dock inte otäcka sådana. Min frissas man gick bort plötsligt och oväntat. I ngt år efter det var hon bergsäker på att han fanns i huset deras. Såg till att lampor var påslagna när hon kom hem från jobbet under mörka vinterkvällar eller då hon gick ner i källaren. Hon kände sig trygg att ha honom nära. Inte på ngt sätt skrämmande.
    Nu är hon lyckligt omgift och hennes bortgångne mans spöke lämnar henne i fred. Skulle jag inte ha känt denna annars väldigt kloka frissa i 30 år skull jag kanske fnissa lite åt hennes berättelse men det har jag faktiskt svårt att göra!
    trevlig helg!

    1. Badskor har jag alltid på resor också, för att skydda mig lite mot t.ex. sjöborrar eller vassa stenar eller glas osv.
      Det var en fin liten berättelse om din frissas upplevelser. Jag tror att vissa mänskor är mer sensitiva än andra för att se och känna det vi kallar övernaturligt.
      Trevlig helg!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.