Blandade Lovisafoton och en nödlösning

Skeppsbron i Lovisa, en dag i början av juni. Här finns ett par restauranger, en cafeteria som säljer glass, kaffe och goda bakverk.

Här finns också ett sjöfartsmuseum och en hantverksbod. Den här bilden är faktiskt från ifjol somras 🙂

Café Skeppsbrons glasveranda där den som vill sitta inomhus och äta har det bra. De flesta valde att sitta utomhus den här dagen i början av juni. En annan terrass finns på andra sidan av byggnaden, så den som vill sitta i solen hittar en sådan plats från morgon till kväll.

Eftersom det inte finns några skåp i det gamla huset dit jag flyttar hittade jag på de här nödlösningarna från Jysk för sammanlagt 55 euro. Då jag har fått alla befintliga möbler från Chiewitzgatan till nya adressen och lagt dem på rätta platserna kan jag börjar fundera på andra, mer bestående lösningar.

Jag tar tacksamt emot tips om hur jag kan sköta klädförvaring och förvaring av andra textilier som behövs i vardagen, typ lakan. Också om du känner någon som har enkla vita skåp, Ikeas eller andras, att sälja billigt eller att ge bort tar jag emot tips.

Dagens citat från boken ”Du klarar allt!” lyder så här:
Kasta bort din försiktighet och bara gör det. (Niamh Greene)

14 reaktioner på ”Blandade Lovisafoton och en nödlösning

  1. Klädskåp är troligtvis en bristvara i dagens möbelbutiker. Tala med nya innehavaren av Suurkirppis! Den sortens handlare brukar ha kontakter.

    1. Jag var där och tittade, möbelsortimentet har minskat. Men jag kan fråga honom ändå.
      Så var jag också inne i affären på samma gata, som Rainer upprätthåller, men tillsvidare har jag inte hittat nåt lämpligt där.
      Jag kanske beställer från Ikea, men det får bli senare då alla mått är tagna och då jag flyttat in på nya stället.

      1. Jag fick otroligt bra hjälp av loppishandlare när jag sålde möbler:”Det där har jag beställning på, sådant har en annan frågat efter…”. Ikea är ju pålitligt, bara måtten stämmer. Du har ju vänner som hjälper att muttra och skruva!

      2. Jo, jag tappar själv nerverna med allt som ska skruvas, och jag tycker inte om invecklade beskrivningar… de må sedan vara steg-för-steg 😂
        Det är bara att leta vidare och kämpa på.

  2. Du befinner dig lite för långt bort, men jag har annars en vit garderob i förrådet, men det kostar nog mer att skicka det till Lovisa än vad ett nytt kostar på IKEA.

    Ha en fin helg!

    Ingrid

  3. Så tokigt att förvaringsutrymmen helt saknas! I äldre hus brukar det ju finnas klädkammare o stort skafferi man kan kliva in i. Du har ju hittat en bra tillfällig lösning och får säkert till det bra när du hunnit överväga olika alternativ. Helgkram från pörtet

    1. Ja, där lär ha funnits skåp, men ingen vet hur och när och med vilken hyresgäst de försvann.
      Jag vet inte om det på riktigt är så, men då jag valde att byta bostad kände jag nog till skåpproblematiken.
      Hoppas komma på vettiga lösningar under sommarens lopp 🙂

  4. Härligt somriga bilder:-)

    Tycker ”skåpet” är riktigt bra. Det kan bli en permanent lösning om du köper ett till, för lakan, badhanddukar med mera får absolut plats på hyllorna.

    Och dagens citat är klockrent! Klart du klarar allt, och allt ordnar sig som vanligt:-)

  5. De gamla och mörka möblerna är inte längre i ropet tänker jag, så kanske du kan få ett gammalt linneskåp nästan gratis. Om du inte gillar det mörka kan du måla med kalkfärg, behövs inget förarbete för det! Kram

    1. Tack för tipset! Ska kolla runt lite, går ganska bra nu på sommaren, frakt och bärhjälp behövs förstås.
      Det gäller att ha tålamod, inte alltid min bästa sida, men i det här fallet inser jag att jag måste ”bo i lådor och Ikea-kassar” några veckor 🙂

  6. Nöden har ingen lag… Behöver ju inte givetvis vara ett klädskåp, går också med en byrå m lådor, ifall nån har att ge bort, eller om du hittar på ngt loppis. Klädställningen får du hänga sånt som behöver hänga på klädhängare – sett att det är pop att ha såna. Extra skor/stövlar kan kanske stå på en skohylla bredvid???

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.