Utan strumpor i skorna

Det är slutet av oktober månad. Elva grader varmt och jag kan gå utan strumpor i skorna. Hurra!
Förvisso gick jag utan strumpor bara till skräpcontainern och återvinningen på gården, men det var skönt!

Prognosen för de närmaste sex dagarna visar +8–+10 grader, det välkomnas också av mig.

Naturen kanske skulle behöva kylas ner på våra breddgrader. Det sägs att den inte mår bra utan snö och minusgrader. Men hur klarar sig naturen då där som man aldrig har snö och minusgrader? Min logik haltar troligen 😀

23 reaktioner på ”Utan strumpor i skorna

 1. Här går killar i knäbyxor och kortärmad. Tjejer i kjolar utan strumpor, men med trevarvs sjalar runt halsen. Ganska galet.
  Du är blygsam i jämförelse med de. Samma grader även här.

 2. Jag har aldrig förstått, hur man kan gå omkring med sådana skor. Det kan ju inte vara bra för fötterna. Trångt för de stackars tårna också.
  Svante

   1. Då har jag fått en vettig förklaring, men jag föredrar jympadojor, och andra varma skor.
    Svante

 3. Njaää… Inte haltar din logik. Växtligheten är anpassad till klimatet, så enkelt är det. I Peru växte dahlior lite här och där, vilda. Pelargoner likaså, i Sydafrika. Det känns inte ”rättvist”… Fjällbjörkar växer knappeligen på Spaniens sydkust… 🙂

  1. Det är kanske så att vissa växter kräver övervintring och minusgrader för att sedan kunna skjuta skott igen?
   Vet för lite om det här.
   De tror annars att det är vår då temperaturen är +10 under nov-dec-jan?

   1. Naturen blir nog lite förvirrad när det är milda vintrar och vi, som hade styva lerjordar var beroende av vinterkylan som fick plogtiltorna att sprängdes.

 4. Här var det mycket kyligare. Råkallt och regn i massor. Precis som alltid vid den här tiden.
  Där det aldrig blir minusgrader finns en annan växtlighet som skulle dö av is och snö.

  1. Ja, det stämmer. Vissa växter dör ju av is och snö.
   Men så gör ju även många av våra… eller de dör inte, de övervintrar.
   Ordet ”övervintrar” kan ju inte ens finnas i vokabulären för dem som aldrig har minusgrader 😀

 5. Burr, burr! Det var duktigt gjort att gå utan strumpor vid 10-11 grader. Dt hade jag nog inte gjort. Går faktiskt inte utan strumpor ens under sommaren.
  Visst har det blivit varmare de senaste åren – global warming är ett rätt så passande uttryck på engelska. Tycker att naturen har klarat sig alldeles utmärkt, åtminstone här. Och jag skulle inte klaga om jag fick en grön vinter till i år.

  1. Oj då, jag tycker +11 är varmt – men jag är varmblodig sägs det, för jag har vantar på händerna först då det blir -10…
   Men inte går jag långa sträckor utan strumpor då det är bara +11 🙂
   Vi är totalt överens – en grön vinter är välkommen 😀

 6. Härligt! Och vad snygga skor du använder för att ta ut skräpet i! Här hos oss i Mellanvästern har det de senaste två veckorna varit vinter med snö och ända upp till -9. Dock börjar det vända tillbaka mot hösten och lite varmare temperaturer nu. Galet är vädret!

 7. Jo, vi närmar ju oss vintern…då åker väl sockarna på igen även vid besök hos sopstationen.
  Men misströsta inte…snart är våren här igen…snart…(nästan) 😉

  Ha det bäst.

 8. Jag är enig med dig i att det är skönt att slippa snö och kyla. Enkelt att ta sig fram vare sig man går eller cyklar. Numera har jag varma, sk fotriktiga skor men tidigare hade jag ofta liknande dina på bilden och gillade dem. I min förra stad längst upp i norr var det inte helt ovanligt med väldigt låga temperaturer på sommaren så då klädde jag mig efter almanackan istället för väderleken 😄
  Jag tänker att vår växtlighet har anpassats efter vårt klimat men växter på södra halvklotet är anpassade efter det klimatet. Eftersom vi har minusgrader på vintern så skyddar snön växterna mot kylan. Själv tycker jag att det känns kallare innan snön landat på marken.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.