Livet här hemma

Jag är tacksam för att jag har ett jobb. Det finns alltid något att skriva om i en lokaltidning. Även fastän nästan inga evenemang arrangeras.

Och för min del finns det hela tiden något att organisera och planera. Det mesta nu åter via mejl och telefon och andra kanaler, då vi alla ska försöka undvika fysiska möten.

Det finns dagar då jag inte alls går ut. Dagar då jag behöver finnas tillhanda vid datorn. Onsdagen är en sådan dag. Men i morgon ska jag ut, bland annat till frissan där jag också köper en del andra produkter som har med välmående att göra.

En del av kvällen går i pusslandets tecken. Härligt att det tidsfördrivet finns!

Det är roligt att leta efter de olika ansiktena och andra detaljer i pusslet.

Det blir mörkt redan efter klockan 16. Då tänds ljusen på balkongen och inne på sekretären.

Jag läser fortfarande boken ”Ett blodkärl som brast”. De korta kapitlen, de lättförstådda meningarna och den gripande storyn gör boken till en sådan som man kunde sträckläsa på en eller två dagar. Men jag vill läsa den med eftertanke och låta saker sjunka in.

Visst är det skrämmande att tänka att vem som helst kan få en hjärnblödning när som helst och sedan drabbas av förlamning, afasi och andra komplikationer. Men då jag läser boken förstår jag också att vara tacksam för varje någorlunda frisk dag jag får ❤

10 reaktioner på ”Livet här hemma

 1. Ja man får vara tacksam för det lilla. Levande ljus är så mysigt nu när mörkret kommer tidigt.
  Så många ansikten det är på pusslet.
  Kramar från oss

 2. Hjärnblödning och stroke är hemskt att drabbas av och det är ju inte bara gamlingar som råkar ut för det. På några sekunder kan livet vändas upp och ner och aldrig mera bli sig likt.
  Man får verkligen vara glad för varje dag man får vara med!
  Kram, Ingrid

 3. Ja det är hemskt med hjärnblödning, det är nu 10 år sedan min man fick det och ingen visste om han skulle överleva och sedan visste ingen läkare om han skulle kunna gå igen. Men han överlevde och går långa promenader varje dag. Vänstersidan blev förlamad men han går även om han haltar och han kör bil, automat fastän vänsterarmen är obrukbar. Han klarar sig bra.

 4. Det gick verkligen fort – med pusslet alltså. Jättekul att se alla ansikten som är så lika men ändå så olika. Vad gäller imorgon så har du ju nåt att se fram emot.
  Å visst ska man vara tacksam för varje dag vi mår hyfsat. Det är så många som drabbas av olika sjukdomar varje dag, och det gäller inte bara gamla människor, utan många unga personer också.

 5. Så har jag tänkt länge. Man får leva, vara aktiv och njuta av allt man kan. Jag har upplevt det på nära håll hur fort det kan gå.
  Roliga ansikten i pusslet. Kollade alla noga. Kul!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.