Arga tanten ryter ifrån

Foto: Bildbanken Pixabay

Ibland blir jag arg och argare än arg. Som i dag. Då skrev jag så här på Facebook.

”Arga tanten har nu ett behov av att inför skolstarten skriva av sig. Hon körde i dag i sin Saab tillåtna 50 km/h över bron vid kyrkan, med sikte på S-Market. Arga tanten körde väl sisådär 48 km/h. Bakom sig hade hon en svart Mercedes Benz. Föraren i den hade redan ”puttat mig i rumpan” inne i stan där jag, förargligt tydligen nog för MB-föraren, stannade och lät fotgängare passera på övergångsställen. När Arga tanten (jag) kom till bron körde MB-föraren förbi mig och efterföljdes av en annan lika irriterad förare. Jag var för långsam, helt tydligt. Föraren i den vinröda bilen, som körde efter MB:n blev tydligen exalterad och tyckte att hen ska nog också förbi ”långsamma tanten i Saaben”. Vinröda bilen svängde av mot S-Market och for vidare mot Valkom.

Vad vann dessa förare då de körde om mig, i en otillåtet hög hastighet? Tid? Prestige?

Hörni. Imorgon är det skolstart och ute på vägarna finns många som tror, och ska få tro, att hastighetsbestämmelser och trafikmärken finns för deras säkerhet.

Så se till att ni inte går med i Klubben-för-de-trafikdårar jag tvingades se i dag. Värmeslag? Kanske. Men det är ingen ursäkt.”

Egentligen vill jag ju inte skriva de här inläggen, vare sig på bloggen eller på Facebook eftersom de är bevis på att övertramp och idioti är en del av vår vardag. Samtidigt vill jag just det. Peka på att sånt här sker, hela tiden.

Arga tanten kanske ska börja ryta ifrån oftare? Fastän hon hoppas att hon skulle slippa göra det.

13 reaktioner på ”Arga tanten ryter ifrån

 1. Det är så irriterande att folk inte håller hastigheten i samhälle. Vi har vissa gator med 30 eftersom det finns dagis och skolor men det bryr sej de flesta inte om.
  Kram från en annan arg tant.

 2. Jag blir också så arg på såna där idioter som inte kan hålla hastigheter i tätbebodda områden, och nu när skolorna börjat (gjorde det här idag) och ska korsa vägarna till och från skolan, på flera ställen för endel (stora vägen, nån korsning, och sidovägar – vissa kommer ju så hårt körandes o inte tittar efter de som är på cykel-gångbanan utan stirrar bara på övrig trafik). Ibland är nog trafikvettet som bortblåst på endel bilister 😠

  1. Tyvärr inte alls lika artiga här som i Sverige. Finns väl undantag i Sverige också men redan 1998 då jag bodde i Täby tyckte jag att de flesta hade bra trafikkultur, då det gällde att vara hövlig mot fotgängare. Här i Lovisa ska man nog akta sig, i vissa korsningar speciellt noga.

 3. Hahaha! Ursäkta att jag skrattar. Förut sa man ”gammal gubbe med hatt bakom ratten”, idag är det nästan bara kvinnor som beskylls att åka för långsamt.
  I tät bebyggelse, alltså i stadstrafik, speciellt då det är 30 km/t vid skolor eller vid äldreboenden ska man hålla hastighetsbegränsningarna.
  Ja, egentligen ska man göra det på motorvägar också. Men där är jag av åsikten att man ska följa ”strömmen”, även om man överträder hastighetsbegränsningarna. Oooops;-)

 4. Ja, vem har inte upplevt detta. Bilar som plötsligt dyker upp i backspegeln, trots att man håller sig någon kilometer över tillåten hastighet. Bilister som bara väntar på att köra om och som ibland gör det på väldigt olämpliga ställen. Kör på de stora vägarna och ligger i omkörningsfilen, kan man ibland bli omkörd på insidan av de som tycker man kör för långsamt.

  En komisk händelse som inträffade för några år sedan. Frugan och jag var på väg till en badstrand ett par mil utanför Nyköping. Plötsligt dyker det upp en bil i backspegeln som sedan ligger så nära att man kan se ögonfärgen på föraren. Plötsligt drar han förbi strax innan ett krön och försvinner i fjärran.

  Tre kilometer senare står han vid vägkanten där han stoppats i en poliskontroll. Vad han tjänade i tid på att hetsa? Inget, tvärtom. Förmodligen väntade dryga böter och kanske också ett förlorat körkort.

  Ta det lugnt i trafiken gott folk!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.