Andra får ta älgflugorna, jag köper bär

Orsakullan har en augustiutmaning, med frågor för varje dag. Jag minns inte alltid att delta, och ibland känns frågorna svåra. Men för det mesta kommer jag på något svar, och i dag lyder frågan ”Blåbär, svamp, hjortron och lingon. Vad har du i korgen?” Mitt svar är: varken det ena eller det andra för jag plockar inte bär eller svamp.

Vill jag äta sådana köper jag dem från marknader eller på torg. Jag gillar nämligen inte älgflugor och andra småkryp som tränger sig på om jag visar mig i skogen 😱😂

De här bären finns hos min mamma. Hon har plockat en del själv och gett bort till sådana som gillar att safta, såväl till grannar som till andra bekanta.

Jag tycker att det är viktigt att understöda även företagare och privatpersoner som plockar bär och som säljer dem via Reko-ringar och som sagt på marknader och torg. Om alla plockade själva, vem skulle då köpa på marknader?

16 reaktioner på ”Andra får ta älgflugorna, jag köper bär

 1. Haha, men det kommer alltid finnas människor som inte kan ta sig till skogen eller som inte vill…
  Jag har svamp i korgen om jag går ut i skogen med en korg eller också har jag fika med mig i korgen.

 2. Jag har inte träffat en enda älgfluga i år ännu. Men jag har haft mitt livs första fästing på min kropp! Och jag känner folk som har blåbärsskog på andra sidan vägen, men som köper bär. Jag plockar helst själv, önskar bara att här också fanns lingon och hjortron. I Österbotten var det minsta måttet för lingon ett ämbar, blev förvånad när folk sade att de hade plockat fem liter lingon… Men sen meddelade min syster att minsta måttet var en skottkärra… Nu går jag till skogs med ett litersmått, plockar blåbär och fryser in direkt. Vi har ju ett och annat bär på tomten också – och älgflugor brukar också finnas om höstarna, på tomten.

  1. Hahaaa! En skottkärra med lingon! Jag skulle svimma vid blotta tanken!
   Bra att det finns andra som plockar och som gör det gärna.
   Jag tittar på – och köper 🙂
   Fästingar är ju också ett otyg minsann…

 3. Det mesta köper vi, min rygg orkar inte med att stå krokig länge… Men då det blir blåbärssäsong brukar mannen gå till skogen o plocka till nån paj, han är så noga o plockar för hand, ett och ett…. Själv klarar jag inte av skogen än, pga av myggorna – de gör mej galen. Men då lingonen blir färdiga brukar jag nog gå och plocka litet. Gillar ju skogspromenader, o har hittils hittat ställen där inga älgflugor stört friden… Men vet ju inte om det lyckas i höst – de är otäcka kräk 😬😱

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.