Skyltsöndag den 30 juni 2024

En trevlig hemmagjord skylt från Öppna trädgårdar i Räfsby. Med den önskar jag alla en solig och fin sista söndag i juni. Tiden går för fort nu känns det som. Men vi har såhär långt haft, om någon frågar mig, en mycket fin sommar. Lagom värme i dag, +20. I fredags då jag flyttade hade vi värmebölja med +30, men natten mot i dag blev det svalare, och att sova för öppet fönster när det är +16 ute är härligt.

Här är tyst och skönt. Har hittills inte väckts av några ljud fastän gatan på andra sidan parken är rätt livligt trafikerad sommartid. Mest har jag hört fågelsång och det här tempot gör mig lycklig.

I bulevardens park har vi matfestival just nu. Jag hann inte besöka den igår eftersom jag hade slutstädning i gamla lägenheten. Ont i alla muskler efter det, till och med fotsulorna var ömma.

Men senare i dag, efter att jag räknat arvoden och gjort lite annat tidningsjobb, ska jag ta en sväng till den parken och kanske också gå ut med min syster för att äta.

Skyltsöndag förvaltas av bloggvännen BP och hon har länkar till andra bloggare som är med i utmaningen.

16 reaktioner på ”Skyltsöndag den 30 juni 2024

  1. Jo, värme är ju fint och skönt, fast helst i lagom mängd, kan ju bli lite för mycket av det goda ibland. 😉

    Riktigt fin skylt det där, egengjord är väl alltid bäst..och trevligast.

    Ha det nu så fint i nya boendet.

    1. Ja, för mycket av det goda skämmer ju allt, sägs det 🙂
      Tack, mycket jobb återstår innan jag är av med ytterligare prylar och har de som behövs på plats.

  2. Det var en trevlig hemmagjord skylt, jag chansar att det är kanelbulle med kaffe. (jag fuskade med Google översättning) En fortsatt trevlig söndag 🙂

  3. Fin skylt! Och på ’rätt’ språk! 😉 att flytta är fysiskt tungt men det verkar ha gått bra. Trevligt!
    Möjligen behöver fotsulorna få sig ett skönt fotbad…?
    God fortsättning på söndagen! 😊

    1. Jo, fotbad skulle de behöva. Har hittat fatet jag brukar använda men inte fotsaltet 😀
      Nå… tids nog, med allt.
      Ha en fin söndag och sedan en bra start på första veckan i juli!

  4. Så gulligt av dig att du mitt i flyttkaoset tar dig tid att skylta. Tusen tack för det och länken.

    En charmig och sympatisk skylt, och Nebula är ett rätt ”fräckt” namn för ett café.

    Ja, värmeböljan verkar vara över för den här gången/sommaren. Här regnar det just nu och södra Sverige verkar stå under vatten.

    Hoppas att din matmarknad klarar sig från regn. Älskade dessa matmarknader när de kom till Stockholm och stod uppe vid Sergels Torg. Men tyvärr kommer de inte hit längre utan besöker bara småstäder nuförtiden. Måste faktiskt googla det här…

    1. Jag tror att den är första gången i Lovisa. Det var kanske ett tjugotal stånd, men tillräckligt för denna lilla stad och där var mycket folk.
      Inget regn har vi fått på många dagar, jag vattnade på gravgården i dag.
      Usch, regnkaos är inte kul. Extremare väder blir det hela tiden, t.ex. kraftiga vindar och åska.

  5. Fin skylt! Här är det väldigt varmt eller väldigt kallt som idag. 12 grader när det var som varmast och regn hela dagen. Kan alltså bara bli bättre. Ha en fin ny vecka och månad! Kram!

    1. Oj då, vi har inte haft under 15 grader på länge och det har varit någon natt i så fall. Värmebölja då jag flyttade, +20 dagarna efter det.
      Glad julimånad, snart! Och kram!

  6. Vet du jag var tvungen att googla Nebula, moln eller dimma! Nebulosa hade jag hört förut, ett stort gasmoln, alltlid skoj med nya ord, o fantasirikt att döpa ett fik till det! När jag läser här får jag absolut intrycket att du är mer än nöjd med nya boendet, att du upplever lite som att du hittat hem. Bästa känslan som finns, sen kan man ju trivas på många platser under livet, annars vore det tungt att leva. Måndagskram från pörtet

    1. Jag hittade inte heller nån bra förklaring på Nebula fastän jag googlade 🙂
      Ja, jag trivs här på nya stället. Det enda som stressar mig är alla flyttlådor och det kommer att ta tid att göra sig av med saker och att hitta plats för mina kläder då här inte finns skåp (jag ska troligen köpa ett). Men fördelen är att jag verkligen rensar nu och får bort prylar.
      Tisdagskram till pörtet!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.