Från landet till Adrians stad

Kom med buss till Adrians stad Helsingfors. Jag älskar faktiskt att åka buss. Det är så kravlöst. Bara chauffören förväntas vara nykter.
Det är underbart att iaktta andra resenärer och förbiflimrande landskap.

Men inte är lätt att vara en från landet. Man trycker på Stopknappen för att man tror att man ska få ett stop öl. Eller för att man tror att man ska släcka lampan.

Väl framme i huvudstaden blir man virrig med mindre. Tusentals och åter tusentals människor rör sig i Kampen. Vart är alla på väg? Och i K-affären finns inte bara en ostdisk. Jag slutade räkna då jag hade hittat fyra.

Träffade Adrian på en pub över en whisky. Vi kom att diskutera de falska läkarna som media rapporterat om på sistone.

– En läkare som saknar kompetens är illa nog, sa han. Men då domare i hockeyligan helt verkar sakna licenser, då är det ingen som reagerar. Inte flåsar dom optikerna i nacken heller, alltså dom som gett eller borde ha gett glasögon åt…

Han fortsätter sin utläggning om värdelösa hockeydomare.
Jag fortsätter iaktta människorna som det vimlar av i huvudstaden. Helt gratis ger de mig inspiration till mina kommande böcker.
Flickan från landet älskar myllret i huvudstaden. Speciellt då hon vet att hon inte måste bo här.

3 reaktioner på ”Från landet till Adrians stad

 1. Jag älskade att åka buss när jag var liten, min pappa var faktiskt busschaufför. Några gånger tog han mej med och åka. Jag brukade sitta på bänken bakom honom. En gång kom han också hem efter jobbet med bussen och på kvällen åkte vi på besök till min moster. Det var helt ljuvligt att ha hela bussen ”för sig själv”. När man är 6 är det häftigt. Och jag älskade färgerna på Tidstrands buss, lila och grått, och jag gör det fortfarande, det märks på mina egna hemsidor.

  När jag bodde i Helsingfors och åkte buss, brukade jag fördriva tiden med att försöka fundera ut varifrån någon människa kom, vart den var på väg och hur den levde. Jag satt och fantiserade om dessa människor och deras liv och ilband måste jag nog dra på munnen….. en del av dessa människor var nästan perversa!

  En kommentar angående Jungman Jansson: Vad är det för skillnad mellan en amatör och ett proffs? Proffset kan göra det på beställning, men en amatör gör det när lusten faller på. Får amatören en beställning, tja, då blir det prestationsångest. Du är proffset och jag är amatören! 🙂

  Hälsa Adrian att han ska inte hetsa upp sig över avsaknad kompetens, det tjänar ingenting till! Det är mera nytta om han sätter sin energi på att inspirera dej, så vi får det vi går och väntar på! Som du vet, så var jag inte med i den kön där det delades ut tålamod….envishet nog, men inte tålamod!

  Nu måste jag tyvärr sluta, mitt täcke ropar på mej: ”Kom till mej, låt mej få omfamna dej och värma dej i den kalla vinternatten. Låt mej få ge dej några underbara timmar i nattens mörker…..”

 2. Buss är ett helt suveränt resemedel när man ska långt och tågbiljetterna blir åt pipan för dyra. Jag älskar också att åka in till storstaden och bara vara. Åker upp till huvudstaden ibland för att hälsa på kusinen med sambo. Sen latar jag mig bara och lallar omkring medan de jobbar om dagarna. Gött som ara den!

  Skulle Adrian vilja fortsätta diskutera värdelösa hockeydomare, skicka hit honom. I Elitserien finns en hel hög av dem

 3. Hehe,vad är det för film där en snubbe blir lurad att trycka där uppe på knapparna för att få juice…sällskapsresan?

  Det är så sant som du skriver.Det kan vara trevligt att vara en stund i myllret,men det är ännu trevligare att få komma hem till lugnet igen. =)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.