Detta försöker jag inte tillreda hemma

Om jag försökte tillreda den här efterrätten själv skulle det högst sannolikt resultera i en bild på Facebook i serien ”Ei mennyt niin kuin Strömsössä”. På svenska blir det ungefär ”Det gick inte riktigt som på Strömsö” och Strömsö är ett livsstilsprogram på finlandssvenska kanalen där det snickras, pysslas och bakas med stor framgång.
Jag brukar alltså tänka att det är bäst att låta proffsen sköta det de har lön för.
Denna efterrätt, Äpple Tarte Tatin med pistageglass, kan avnjutas på Bistro O Mat i Kyrkslätt. Ett trevligt, trendigt, sobert, på alla sätt fint-i-sin-enkelhet lunchplats.
Vi var där från Östra Nylands redaktion i dag för att besöka Mitt i Nylands-redaktion. Bägge producerar vi ju lokaltidningar.
När två av oss ÖN-redaktörer plockade fram kamerorna och sa ”jag måste ju fota till bloggen” fick vi i gång en diskussion om ”alla” som fotar för sina bloggar och att man borde intervjua dom här bloggarna som i tid och otid knäpper foton var än de rör sig.
Hur efterrätten smakade? Helt ljuvligt! Den var varm på ytan och kall inuti, len och fräsch. Inte på något sätt tung och kladdig. Den får tio poäng och papegojamärke!

2 reaktioner på ”Detta försöker jag inte tillreda hemma

  1. Jag känner att jag måste vara en punktk*ullare nu. Carita, det var ju ingen tarte tatin, det var en äppelsufflé med nån sorts sorbet inbakad. Sufflér är luftiga och varma, eftersom de flyger direkt ut ugnen på ätarens tallrik. Tarte tatin är uppochner vänd tårta, oftast gjord på karamelliserade äpplen. Så de så 😛

    1. Det är bra – så här ska bloggen funka! Jag visste inte vad det var, jag som aldrig bakar nåt 🙂 Jag bara läste på deras hemsida vilka efterrätter dom har och tyckte Tarte Tatin var det enda som passade 🙂 heh!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.