Antikrundan på mitt sätt

Ett av mina favoritprogram på SVT är Antikrundan. Jag skulle gärna själv göra ett program om antika saker, men helst som parodi, och då skulle jag ju inte få in några saker som är antika på riktigt.

Där skulle jag stå med den lilla dalahästen, en leksak från 1800-talets början, värd otroligt mycket. Jag skulle väga den i mina händer, berätta hur lycklig ägaren kan vara över denna dyrgrip. ”Ta väl hand om den”, säger jag och ska precis ge den tillbaka till ägaren då den slinter ur mina händer… och jag ser det som i slow motion, hur den faller mot golvet och där går i bitar.

Detsamma händer med den fina porslinsfiguren från Asien. Och då jag ska titta närmare på signaturen på en gammal tavla, som står och lutar mot en ställning, snubblar jag och faller rakt in i konstverket.

Sedan frågar jag ännu en kund hur mycket hon tror att ryamattan är värd.
– Tiotusen kronor kanske, säger hon hoppfullt.
– Hahahaaa, svarar jag. Trodde du det? Hahahaaa… nehej du, den där trasan är inte värd mer än en femma. Trodde du att jag satt här och värderade min egen handväska? Hahahaaa… då misstog du dig rejält!

Bilden är fotograferad från soffan då Antikrundan visades i teve i går.

3 reaktioner på ”Antikrundan på mitt sätt

  1. Ha ha…..ett sånt program skulle jag gilla…..kan jag få bli din klumpiga assistent i den showen? 😀

    Jag och en av mina väninnor har i flera år skojat om att vi skulle göra en Svensk variant av ”Helt Hysteriskt” men din idé verkar ännu roligare.

    Kram Mrs NoGood

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.